Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle enflasyon ve büyüme tahminlerini revize etmek zorunda kalan hükümet, eski tahminlere dayanarak memur ve emekliye verdiği zamda ise değişiklik düşünmüyor.
Bu kap­sam­da enf­las­yon tah­min­le­ri yu­ka­rı, bü­yü­me tah­min­le­ri ise aşa­ğı çe­ki­le­cek. 

An­cak bi­lin­di­ği gi­bi re­viz­yo­na uğ­ra­ya­cak enf­las­yon ve bü­yü­me tah­min­le­ri,mil­yon­lar­ca me­mur ve me­mur emek­li­le­ri­ne 2014 ve 2015 yıl­la­rın­da ya­pı­la­cak zam­mın be­lir­len­me­sin­de te­mel ve­ri ola­rak dik­ka­te al­dı.

2015 İÇİN YÜZDE 3+3

Hü­kü­met ile Me­mur-Se­n’­in yap­tı­ğı gö­rüş­me­le­rin so­nu­cun­da me­mur­la­ra 2014 yı­lı için net 123 li­ra, me­mur emek­li­le­ri­ne net 146 li­ra sey­ya­nen zam ve­ril­di.

An­laş­may­la enf­las­yon far­kı­nın 2014 yı­lın­da uy­gu­lan­ma­ma­sı, 2015 yı­lı için­se yüz­de 3 ar­tı 3 zam ya­pıl­ma­sı ka­ra­ra bağ­lan­dı. 

Ye­ni enf­las­yon tah­mi­ni ise 123 li­ra ve 146 li­ra­lık zam­mın he­sa­bın­da kul­la­nı­lan ora­nın üze­rin­de ola­cak.

Bu re­viz­yon­la 2014 ve 2015 yıl­la­rın­da ül­ke­de da­ha yük­sek enf­las­yon ya­şa­na­ca­ğı res­men ilan edil­miş ola­cak.

Za­ten 2014 yı­lı prog­ra­mın­da yüz­de 5,3 ola­rak he­def­le­nen tü­ke­ti­ci enf­las­yo­nu bu yı­lın 8 ayın­da yüz­de 6,28’e yıl­lık ise yüz­de 9,54’e yük­sel­di.

MEMUR KAPSAMDA YOK 

Bugün'ün edindiği bilgilere göre eko­no­mi yö­ne­ti­mi­nin üze­rin­de ça­lış­tı­ğı “re­viz­yo­n” kap­sa­mın­da me­mur ve emekli maaş zammı yer almıyor.

Önümüzdeki günlerde açıklanacak 2015 programı ve orta vadeli programda yükselen enflasyonun olumsuz etkilediği toplumun geniş kesimlerine yönelik bir iyileştirme revizyonu yapılmayacak. 

Eski enflasyon tahmini üzerinden aldığı zamla yetinmek durumunda kalacak olan memurlar enflasyon farkı da alamayacağı için enflasyona yenik düşecek.

HAZİRANDA ENFLASYON FARKI OLUŞMADI

Enf­las­yon far­kı ol­mak­sı­zın uy­gu­la­nan sey­ya­nen zam­mın enf­las­yo­nun dur­gun sey­ret­ti­ği dö­nem ye­ri­ne ar­tı­şa geç­ti­ği bir dö­nem­de ya­pıl­ma­sı me­mu­ra ya­ra­ma­dı. 

Ör­ne­ğin, 2014 zam­mı sey­ya­nen ye­ri­ne yüz­de 3 ar­tı 3 ora­nın­da uy­gu­lan­mış ol­say­dı, ha­zi­ran enf­las­yo­nu yüz­de 5,7 ger­çek­leş­ti­ği için, me­mur ve emek­li­le­re 2,7 pu­an ila­ve enf­las­yon far­kı öde­ne­cek­ti.

Bugün

Editör: TE Bilisim