MİT, Suriye’nin Rakka kentinde 23 Nisan’da 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini belirlemişti.

Hazırlanan istihbarat raporunda araçların eylem talimatıbeklediği, bu nedenle Türkiye’ye hareket saatlerinin net olmadığı ifade edilmişti. İddiaya göre, MİT’ten sağlanan bilgi jandarma ve polisle de paylaşıldı. Ardından model ve markaları belirlenen üç araca karşı duyarlı olunması için sınır kapıları uyarıldı.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Reyhanlı’daki saldırının belirlenen bu üç araçtan 2’si olduğu değerlendirilirken, izine ulaşılamayan 3’üncü araç için ise alarm verildi. Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’taki patlamanın ardından bölgeye hayalet tarama aracı gönderilmişti. İçinde x-ray cihazı bulunan araç TIR’ların veya şüpheli otomobillerin yanlarından geçerek patlayıcı olup olmadığını görüntüleme kabiliyetine sahip. Bu nedenle bomba yüklü araçların Cilvegözü yerine güvenlik kameralarının bile bulunmadığı Suriyelilerin sık sık kullandığı Yayladağı sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptığı ileri sürülüyor.

Patlamanın ardından istihbarat-terör uzmanlarından oluşan özel bir ekip Reyhanlı’ya gitti. Bomba yüklü araçların görüntüleri de güvenlik kameralarından ulaşıldı.

Araçlardan birinin Suriye plakalı olduğu ileri sürülüyor. Olayla ilgili Suriyeli iki şüphelinin görüntüsüne ulaşıldı. Bombanın telefon düzenekli ve zaman ayarlı TNT patlayıcı olduğu öne sürülüyor.

Editör: TE Bilisim