Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Başkanı Nihat Polat’ın twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı mektup gündeme bomba gibi düştü.

Polat, mektubunda MYK’nın daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla konulan 5580 sayılı kanunun 6. Maddesini kaldırılmak için torba kanuna koyduğunu kaydederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bunun önüne geçmesini istedi.

İşte Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Başkanı Nihat Polat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı mektubu:

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

“Sayın Cumhurbaşkanına açık mektup                                         

Cumhurbaşkanım biz özel öğretim kurumlarıyız. MYK meslek standartlarını belirleme yetkisini aldıktan sonra ‘özel öğretim kurumlarının eğitim varlığını görmezden gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanım MYK belgelendirme yetkisini işsizlik fonunu kullanma yetkisini de kullanarak bir eğitim alıp almadığına bakmaksızın belgelendirmek suretiyle MEB’e bağlı binlerce eğitim kursunun kapanmasına sebebiyet vermektedir.

Cumhurbaşkanım sizin talimatınızla bu sıkıntının giderilmesi için 5580 sayılı kanunun 6. maddesine bu kurumlardan alınan belgelerin geçerli olacağı ile ilgili hüküm konulmuştu ve bu kurumlar rahatlamıştı. Şimdi bu madde kaldırılmak üzere torba kanuna konuldu.

Cumhurbaşkanım torba kanunda sizin talimatınızla konulmuş bu maddenin kaldırılmasında bir kamu yararı olmadığı gibi sonrasında yaşanacak sıkıntılarında telafisi mümkün olmayacaktır. Bu durumda şüphesiz önce Allah a sonra size sığınıyoruz.”

Editör: TE Bilisim