Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Nagehan Alçı dün bir televizyon programında ayrıştırıcı karıştırıcı ötekileştirici tavırlarına devam etti. Taksim gezi parkı eylemlerine karışanların yüzde yetmişi geçen oranda alevi olduğunu belirtmiştir. Buraya katılanların hangi sağlıklı veriye dayanarak bu kanaate varmıştır doğrusu son derece şaşırtıcıdır. 


Bu gezi parkı olayları, yeni bir toplumsal mühendislik projesinin, ayrıştırma ve karıştırma taleplerine vesilemi kılınmak isteniyor? Başlangıçta son derece masum demokratik bir talep olarak ortaya çıkan bu tepkiler giderek yönlendirilip siyasal iktidara adeta hayat kaynağı haline gelmiştir. Toplumun her kesiminden insanlar eylemlere katılmıştı. Şiddetin bu gösterilere bulaşması toplumun tepkisine neden olmuştur.


 İktidarın genel ve yerel siyasetini dünyanın her tarafında olduğu gibi demokratik tepki ile kantara çıkarmak kadar normal ne olabilir? Gösterilere şiddet kan gözyaşı bulaşmış ve maksat hasıl olmadan, aksine AKP iktidarının ekmeğine yağ sürülmüştür. Şiddet karşısındaki ikiyüzlü sahtekar tavır kendini bir kez daha göstermiştir. 
Şiddeti onaylamayan görünüp PKK kanlı örgütünü masum göstererek, onları savunmaları, kanlı katillerle barış lafını etmeleri, suçluların himayecisi olmaları, tarihe not düşülecek bir utanç tavrıdır. Nagehan alçı gibi mikro ırkçı, ayrıştırıcı ve karıştırıcı misyonu, özgürlük yeni Türkiye diye takdim etmeleri, son derece manidardır. Bu ülkenin insanları farklı çile karelerinde zulüm görmüşlerdir.


Mazlumları 36 etnik köken olarak tanımlamak buradan Kürdistan’ın kilometre taşlarını döşemeye çalışmak ve buna çanak tutmak bu mazlum milletin hafızasına kazınıyor. Nagehan alçı ve mikro ırkçı etnik ayrıştırıcı kartını sürekli özgürlük diye takdim edenler avuçlarını yalayacaklardır. Kürtçülük ekseninde kaşıma şimdi alevi mezhebi kaşımaya mı dönüşmüştür ?

 
Sizin başka işiniz gücünüz yok mudur? Bu ayrıştırıcı siyaset insanların ekmeğine kan doğramaktır. Sizin bu fitne tavırlarınızdan ekmek yiyemeyeceğiniz günler yakındır. Türk milleti yediden yetmişe uyandığında zaten hiç kimsenin yüzüne bakamayacaksınız. Kime hangi akla hizmet ediyorsunuz ? 


Siz Avrupa’da gazeteci olsanız toplumun içine çıkamaz rezil olursunuz. Ülkemizde artık sizin o ayrıştırıcı, vuruşturucu ve çatıştırıcı maskeniz indikçe gerçek suratınız tanındıkça yüzünüze bile tükürülmeyecektir.

 
Bu nasıl sorumsuzluk nasıl haddini bilmezliktir. Bu ülkenin insanları herkes alevidir! Herkes
Kürt’tür! Herkes Türk’tür! İnsanlar size rağmen birlikte yaşama destanı yazıyor. Düşün bu milletin yakasından yeni yaralar oluşturmayın! Ayrıştırmak kaşımak ötekileştirmek sizin gazetecilik mesleğiniz midir ? 


PKK terörünü masum gösterip himaye ederken, taksimdeki asla tasvip etmediğimiz şiddete karşı çıkmak, şiddet karşısındaki sizin ve AKP’nin iğrenç çifte standardınızın suçüstü yakalanmasıdır.


 Lütfen Kürt ve alevi kardeşimin yakasından düşün! Nedir bu necaset siyaseti? Mikro ırkçı hastalık siyaseti mutlaka millet vicdanından dönecektir. Türk milleti Kürdü, alevi ve Sünni ile size yediden yetmişe öyle bir tokat çakacak ki tarihte  benzeri misyonu yerine getirenlerin yanına gideceksiniz.

Kürt öksürürse Türk'ü nezle tutar. Alevi ağlarsa sünni göz yaşlarına boğulur.Biz kardeşiz aynı dertten muzdarib, aynı kaynaktan içen tasası kıvancı bir olan tek bir milletiz.

Lütfen fitne aramızdan çıksın!


Editör: TE Bilisim