16 Haziran’da Şanlıurfa’nın siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz,  yaz tatilini geçirmek için memleketi Gümüşhane’ye giderken Dersim Pülümür karayolunda kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.

Gümüşhane Haber Gazetesi ve Anında Haberler ekibi olarak hemşerimiz Necmettin Yılmaz’ın neden ve kimler tarafından kaçırıldığını araştırmak için öğretmen Yılmazın, görev yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyüne giderek gerek Köy Muhtarından gerek çevre köylerden ve Siverek halkıyla yaptığımız röportajlarda yeni deliller ve bilgilere ulaştık.

2017 Referandum seçimlerinde Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz, kendi görev yaptığı okulda değil de Siverek ilçesine bağlı Emek köyünde sandık başkanı olarak görev aldı. Oy kullanma zamanı geldiğinde Emek köyü seçmeni açık oy kullanmak istedi. Seçim kararnamesin dede açık oy kullanmanın yasak olduğunu söyleyen Necmettin Yılmaz ve bir Siyasi parti il Genel Meclisi arasında tartışma çıktı.  Bu tartışmayı siyasi parti il genel meclisi üyesi Necmettin öğretmenin görev yaptığı köy Muhtarını arayarak hocanıza bir şey söyleyin uyarısından sonra Necmettin Öğretmen’de olayı Jandarmaya bildirerek jandarmadan yardım istedi. Jandarma olay yerindeki gerginliği dağıtarak Siyasi parti il genel meclisi üyesi Necmettin öğretmene bu iş burada bitmedi tehditlerinde bulundu.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Gazetemizin istihbarat servisinin ilçe halkıyla yaptığı röportajlar sonunda ilçe halkının açıklamalarına göre Necmettin öğretmenin tartıştığı kişiler Milli eğitim Müdürlüğüne baskı yaparak Necmettin hocanın ilçeden sürgün edilmesini istediler iddiaları ilçe halkının dilinde dolaşıyor. 3 gündür yaptığımız araştırmalar sonucunda Necmettin Öğretmenimizin Siverek’te olduğu kesin bilgilerine ulaştık. Araştırmalarımızın çemberini genişleterek  Siverek’in aşiret ağalarına  kadar gidip Necmettin öğretmenin  sağ salim kurtulabilmesi için  geniş çaplı araştırmaları sürdüreceğiz.

(Kaynak: anındahaberler)

Editör: TE Bilisim