Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 MHP den eski üç milletvekili parti üyeliğinden istifa etti. Sahi bayram değil seyran değil nereden çıktı bu istifalar? İstifa eden milletvekilleri kamuoyunun kısmen tanıdığı bizlerinde olması gerektiği kadar tanıdığımız kişilerdir. Seçimler yaklaşırken ikbal hesapları insanların kafalarını karıştırıyor. Hangi hesapların sonucu bu karara varıldığı çok yakında ortaya çıkar. MHP sıradan bir parti değildir.Buradan milletvekili olmak kadar bu sıfatın ağırlığını taşıyabilmekte çok önemlidir. MHP eski milletvekili olmak bile evlatlarına bırakılabilecek en büyük manevi mirastır.

Buradan yakından tanıdığım bir eski milletvekilinin AKP den aday adaylığı serüveni üzücü hayal kırıklığına dönüşmüştür. O kapılarda ikbal arayan mezkur şahsiyetin avucunu yalayınca süt dökmüş kedi gibi nasıl geri geldiğini ve MHP eski milletvekili sıfatına büründüğünü ibretle ve hüzünle izleyerek kendisi adına utanç duydum. Süt dökmüş kedi gibi geri gelen eski milletvekilinin nasıl bozkurt edebiyatı yaptığını görünce hayretler içinde kaldım. Bu hareketin hafızası mensupları tarafından ortaya koyulur.Bazen bilgi noksanlığından olsa da hafıza şaşması gerçeği gizlemeye yetmez.

Bu hareket dünyevi paye kavgalarının olduğu düzen partilerinden birisi değildir. MHP ve onun davasına özellikle bu dönemde vefa ve sadakat mensuplarının haysiyet ve onurudur. Böyle bir dönemde MHP ile ilgili kamuoyunda zafiyet algısı oluşturacak davranışlar muhatapları için son derece üzücü ve utanç vericidir. Bütün dost ve düşman gözler MHP üzerinde iken dostları üzen bu davranışı ülkücüler tarihe not olarak düşeceklerdir.

Bu yolculuk yine hüzünle geriye MHP kapısında bitecek pişmanlıklara mecburdur. Hiç bir eski MHP mensubu gittikleri her yerde yeni siyasal kimliklerini gururla taşıyamaz yine kendilerini büklüm büklüm MHP li olarak tanımlamak zorunda kalacaklardır. Çünkü bu örnekleri yaşayan yığınla şahsiyet vardır. Hiç bir siyasetçi Ülkücü ve MHP kimliğinden daha kutlu şerefli bir kimliği asla bulamaz. Yine dönüp gelecekler ve aradaki dönemi hiç konuşmadan unutturarak yine MHP ve Ülkücü kimliği sığınacaklardır. Fedakarlıkta destan yazan Ülkücüler onlar kadar ballı kaymaklı milletvekili sıfatı taşımadan, Ülkücü ve MHP li olmayı en büyük onur saymışlardır. Giden gider ama kutlu mübarek asil yürüyüşü devam eder. Yel kayadan hiç bir şey koparamaz.Selam sadakat,vefa samimiyet fedakarlık abidesi kutlu yolun yolcusu dava adamlarına yolunuz açık olsun!

Sabri ŞENEL
Editör: TE Bilisim