Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Adam Facebook da “Osmanlı Hanedanı” sayfası oluşturmuş, bana da BEĞEN diyor(!)

Beğenenlere bakıyorum günümüzde “çapulda yarışan (!) entelektüel karizma kovalayan ne kadar buçuk” varsa orada içlerinde birden fazla üniversite bitirenler dahil emekli üst düzey rütbeliler de var.

Ben şimdi soruyorum! Neyini beğeneyim HANEDANLIĞIN kardeşim söyler misin?.

Akla, hür iradeye aykırı.. Vicdana dünden aykırı.. İnsan şerefi, haysiyeti ve onuruna.. Allah’ın hükümlerine aykırı.. Neyini beğeneyim be kardeşim. Sen hiç irdeleme, sorgulama, kurcalama lüzumu duymadın mı? Sonuçta “Sasani, Roma ve Bizans” geleneğinin şeklen abdest aldırılmışı değil mi? Mesela;

* Çağ açıp çağ kapatanımızın “ağzı süt kokan çocuğunun” katili olduğunu..

* İsyansız geçen bir 5 yılı olmayan 7 asrı!..

* Bu toprağın çocuklarını “at bakıcısı ve cephelere sürüp” devşirmelerle saltanatlarının ihyasını..

* Saray ve saltanatı uğruna “19 kardeşini katleden” anlı şanlıları.. En son (şahsen çeyrek asır ABİDELEŞTİRDİĞİM) 16 hatun (en sonuncusu Calibos hatun 13 yaşında) yüzlerce cariyesiyle Abdülhamit’i..

***

Bu demek “doğru ve yanlış birlikte yaşıyorsa, ya doğru bilinmiyor ya da doğru yaşanmıyor” gerçekten.

Gelenekselliğin hüküm sürdüğü asker toplumlarda “bireyin kendisine saygısı ve bireysel düşünce potansiyeli” kolay, kolay açığa çıkmıyor işte. Belki de toplumun “zihni kabızlığının” sebebi bu. Gelecek için geçmişten ders alamamak.. Adeta bunu fırsat bilenlerin ihtişamıdır yaşananlar.

Yahu Cumhuriyet, İmparatorlukla bitmiş, tükenmişliğin küllerinden neşet eden ve milletin silkinişiyle yoktan var olan (Atatürk’ün şu manidar sözü ile) "Cumhuriyet Türk Milletinin karakterine ve adaletine en uygun bir idaredir.” Battı mı yoksa?

***

Eyy dostlar tarih hep hoşunuza giden şeyleri anlatmaz, birde sapkın “tarihçi ve siyasiler” el koymuşsa olacağı budur. Aranan hür irade ile adalettir, liyakattir, meşverettir.. Biz olabilmektir toplumun gündemi de budur.

Saim Akçay


Editör: TE Bilisim