Bebek katili Abdullah Öcalan, İtalya'nın Palermo Belediyesi tarafından onursal vatandaşlığa layık görüldü. 

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Bebek katili Abdullah Öcalan, İtalya'nın Palermo Belediyesi tarafından onursal vatandaşlığa layık görüldü. Bebek katili, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, yakalanmadan önce İtalya'ya sığınmıştı. İtalya'nın Palermo Belediyesi tarafından Öcalan'a 'onursal vatandaşlık' verildi. 


Palermo Belediyesi, onursal vatandaşlığın Öcalan'ın şahsından Kobani direnişine ve demokratik konfederalizme verildiğini açıkladı.  Yetkililer, 12 Aralık tarihinde düzenlenen tören için tarihin özellikle seçildiğini belirttiler.


Bu tarahin İtalyan halkları için acı bir gün olduğunu belirten yetkililer 1969 yılınan 12 Aralık tarihinde İtalya'da Banca Nazianle dell'agricoltura Mailand'a bombalı saldırı düzenlendiği ve bu saldırıda 88 kişinin ağır yaralandığını 17 kişinin ise öldüğünü hatırlattı. Düzenlenen bu saldırı ilk terörist eylemi yani 'Strage di Stato' olarak adlandırıldı. Ankara ve Suruç'ta gerçekleştirilen saldırılar için ise Türkiye suçlandı. 

Editör: TE Bilisim