Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi. MHP’nin Meclis grubunda yeralan 52 milletvekilinden 6′sı yeniden aday olmak için başvuruda bulunmadı. Balyoz davasından 18 yıl hapse mahkum olan emekli Korgeneral Engin Alan sabıka kaydı engeline takıldı. İstanbul milletvekili Alan, YSK’nın şartlarını taşımadığı için adaylığa başvurmadı. MHP’nin medyatik isimlerinden biri olan Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan’ın da adaylık için müracaat etmemesi dikkat çekti.
ESKİLER ADAY OLMADI

Üç partili koalisyon hükümeti döneminde Devlet Bakanlığı yapan Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru aday olmayacağını açıklayan ilk isim oldu. Doğru’dan sonra DYP hükümetinde Maliye Bakanlığı yapan Manisa Milletvekili Sümer Oral ile eski Devlet eski Bakanı Antalya Milletvekili Prof.Dr. Tunca Toskay’da aday olmayan isimler arasında yer aldı.

İki yıldır Meclis’e gelmeyen Elazığ Milletvekili Enver Erdem’de adaylık başvurusu yapmadı. Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na medyan okumak için Kasım ayında Tunceli’ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Elazığ’a gelişinde karşılamadığı için tepki çekmişti. Reşat Doğru, Engin Alan, Sümer Oral, Tunca Toskay, Sinan Oğan ve Enver Erdem dışında kalan 46 mevcut milletvekili yeniden seçilebilmek için adaylık başvurusu yaptı.

DURMUŞ YILMAZ’A ÖZEL STATÜ

Merkez Bankası eski Başkanı olan ve 10. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başdanışmanlık yapan Durmuş Yılmaz’ın ise MHP’den milletvekili adaylığına ikna edildiği öğrenildi. Parti kulislerine göre, Devlet Bahçeli, “Siyasete sıcak bakmıyorum” diye açıklama yapan Yılmaz’ı partisinden milletvekili adayı göstermek için ikna etti.

Bahçeli’nin özel kontenjanından Ankara 2. bölgeden milletvekili adayı gösterileceği öğrenilen Durmuş Yılmaz’ın diğer aday adayları gibi başvuruda bulunmayacağı bildirildi. Parti yönetiminin Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’ın adaylığına ise sıcak bakmadığı öne sürüldü.

2 BİN 500′Ü BULDU

ANAP hükümetlerinde Devlet ve İçişleri Bakanlığı yapan Rüştü Kazım Yücelen’in oğlu Ali Yücelen’de tercihini MHP’den yana kullandı. Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı olan Yücelen memleketi Mersin’den milletvekili aday adaylığı için MHP’ye başvuru yaptı. Ülke çapından milletvekili aday adaylığı için MHP’ye 2 bin 500′ü aşkın başvuru yapıldı. 2011′e göre kadın aday adaylarının sayısında da artış oldu. En çok başvuru yapılan illerin başında; Adana, İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin ve Manisa geldi.

Editör: TE Bilisim