Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Alt-Üst Soy Bilgileri ile ilgili TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

“O GÜN OY VEREN ÖLÜLER…”


“Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Alt-Üst Soy Bilgileri kayıtlarına göre en uzun yaşayan insanlar Türkiye’de. Dünya rekoru ne kelime. Nüfus idaresine göre bizden habersiz iki yüzsene yaşayan büyüklerimiz var. Gülüp geçiyoruz ancak gerçek şu ki; seçim hileleri bu kayıtlar üzerinden yapıldı, bu kayıtlar üzerinden ölülere oy kullandırıldı” diyen Pekşen, “Nüfus kayıtlarını açıkladılar. Gördük ki neredeyse herkesin ailesinde gerçekte yüz yıl önce vefat etmiş bir veya birkaç kişi nüfus kayıtlarında yaşıyor. ‘Mezardan ölüleri kaldırıp oy kullandırmak lazım’ demişti Muhterem Hoca Efendileri, evet o gün oy veren ölüler bu kayıtlara göre bir dahaki seçimlerde de oy kullanacak” dedi.


Pekşen, “Geçmişte ölülere oy kullandıranlar şimdi de Alt-Üst Soy Bilgileri ile nüfus kayıtlarında hile yaparak ölülere tekrar oy kullandırmanın önünü açıyorlar” dedi.


“VATANDAŞLARIN İŞLEMLERİ BÜYÜK BİR RİSK ALTINA GİRMİŞTİR”


Kişisel Verilerin Korunması Yasası gereğince her vatandaşın elektronik ortamda saklanması gereken bilgilerinin deşifre edildiğini söyleyen Pekşen, “Bu verilerin açıklanmasıyla vatandaşların mal ve can güvenliği tehlikeye girmiştir. Deşifre edilen bu bilgiler sosyal ve kültürel hayatı etkileyecek, yurttaşlık barışını bozabilecek nitelikteki bilgilerdir. Ayrıca vatandaşların kişisel verilerinin bu şekilde ortaya dökülmesiyle, bu bilgiler üzerine inşa edilen bankacılık sistemi ve vatandaşların bankacılık işlemleri büyük bir risk altına girmiştir. Bu bilgiler kullanılarak yapılacak dolandırıcılıklarda sorumlu vatandaş olmayacaktır. Bu bilgileri kim ortalığa saçtıysa bu tür işlemlerden doğan zararları da onlar karşılamalıdır.” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: ODA TV)



Editör: TE Bilisim