Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 ABD, iki aydır IŞİD kuşatmasına direnen Irak’ın Amerli kasabasındaki 20 bin Türkmen için operasyona hazırlanıyor.
Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama’nın Amerikan ordusunun IŞİD’e yönelik saldırılarını genişletmeyi planladığını yazdı.

Gazeteye göre Obama, Amerli (Emirli) kasabası çevresindeki IŞİD hedeflerinin vurulması, Türkmen kasabası halkına da havadan yiyecek yardımı yapılması için talimat vermeye hazırlanıyor.

TÜRKMENLER 2 AYDIR IŞİD KUŞATMASI ALTINDA

12 bin Şii Türkmen’in yaşadığı Amerli kasabası iki aydan fazla bir süredir IŞİD militanlarının kuşatması altında bulunuyor.

Beyaz Saray yetkilileri, Amerli’deki Türkmenlerin de Ezidilere benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi. BM’nin Irak temsilcisi de, Amerli’deki Türkmenler’in bir katliama kurban gitmemesi için acil harekete geçilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Gazete, Obama’nın IŞİD’e karşı yeni baskınlar üzerinde düşünürken “Beyaz Saray’ın, müttefik ve komşularının Suriye’nin ılımlı muhalefetine desteklerini artırmaları ve bazılarının olası Amerikan askerî operasyonlarına destek sağlamaları için diplomatik kampanyaya başlattığını” belirtti.

Gazete şunları yazdı: “Yetkililer ayrıca, Suriye’deki çabayı desteklemek için kullanılabilecek üsleri olan Türkiye’den yardım istediklerini de söylediler. Türkiye, IŞİD’e katılmak üzere ABD ve Avrupa’dan Suriye’ye seyahat edenler dahil, yabancı savaşçılar için bir transit rotasıdır. Yönetim yetkilileri, halen Ankara’daki yetkililerden sınırdaki kontrolün sıkılaştırılmasına yardımcı olmalarını istediklerini söylüyorlar.” Bu arada Halep kırsalında köyleri IŞİD tarafından işgal edilen Türkmenler, Türkiye sınırındaki mayınlı arazilerde yaşıyor ve susuzluk çekiyor.

Taraf

Editör: TE Bilisim