TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 Öcalan'ın, Kandil ve örgütün Avrupa kanadından gelen mesajları dikkate alarak hazırladığı mektup MİT'e ulaştı. Mektubun ön yazısında, Nevruz'da silah bırakma ve sınır dışına çıkma çağrısının olduğu öğrenildi.


Yeni Şafak'tan Murat Aksoy'un haberine göre PKK'nın kaçırdığı 8 kamu görevlisini bırakmasının ardından, Öcalan'ın Nevruz'da yapacağı çağrıya ilişkin mektup MİT'e ulaştı.

Mektupta, Öcalan'ın 21 Mart'ın önemine dikkat çeçerek 'PKK'nın eylemsizlik ilanı' ve 'PKK unsurlarının sınır dışına çekilmesi' konusunda çağrısı olduğu öğrenildi. 23 Şubat'ta İmralı'ya giden ikinci BDP heyetinden önce Öcalan'ın yazdığı mektuplar, güvenlik birimleri aracılığıyla BDP, Kandil ve Avrupa'ya ulaştırıldı. Öcalan'ın tartışılmak üzere paylaştığı taslak mektuplara cevaplar aynı kanallar üzerinden geçen hafta İmralı'ya ulaştırıldı. Öcalan, Avrupa ve Kandil'in cevabına, devlet yetkileri ile de yaptığı görüşmeler sonrası, son halini verdi. Öcalan'ın MİT'e ulaşan son mektubuna bir sayfalık ön yazı koyduğu, PKK'nın 21 Mart'taki Nevruz'da silah bırakılması ve mevsim koşullarına bağlı olarak da sınır dışına çekilme çağrısı yaptığı öğrenildi.

Terörist başı Öcalan'ın 1 sayfalık ön yazıyı da Leyla Zana'nın okumasını istediği belirtildi.

Editör: TE Bilisim