Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, PKK ile DHKP-C'nin işbirliği içinde olduklarını öne sürdü. Oğan, "Bunlar birbirini zaman zaman tamamlayan, şehir yapılanmaları noktasında birbirine destek veren, birbiri adına eylemler yapan örgütler." dedi.

Sinan Oğan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, DHKP-C ile PKK'nın işbirliği yaptığını söyledi. Oğan, "Zaman zaman PKK'nın şehirlerde yapamadığı terör eylemleri DHKP-C eli ile yapılmıştır. Zaman zaman birbirlerine lojistik sağlamışlardı. Son dönemlerde DHKPC terör örgütü bir aktivite içinde. Hükümetin de DHKP-C terör örgütünü ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem içinde olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

ABD Büyükelçiliği'ndeki canlı bomba eyleminin, Türkiye'de büyükelçilik sınırlarında gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyleyen Oğan, "Büyük ihtimalle ABD ile işbirliği içinde DHKP-C'nin eylemleri gözlem altına alındı. DHKP-C terör örgütü üzerine ABD ile gidildiği varsayılabilir. Hükümet bunu kiminle yaparsa yapsın, yeter ki terör örgütünü bitirmeye yönelik eylemler içinde olsun." şeklinde konuştu.

DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda gösterilen kararlılığın PKK için de sağlanması gerektiğinin altını çizen Oğan, "PKK terör örgütünün, DHKP-C terör örgütünden bir farkı yoktur. Daha kanlı bir terör örgütüdür. Daha fazla insanımızı katletmiştir. DHKP-C terör örgütü ile askeri anlamda mücadele ederken, PKK ile kol kola girilmesini de manidar buluyorum. PKK terör örgütüne de aynı sertlikte karşılık verilmesini umut ediyorum." açıklamasını yaptı.

DHKP-C'nin yeniden faaliyete geçmesi ile ilgili birçok komplo teorisi üretilebileceğinin söyleyen Oğan, şöyle devam etti: "DHKP-C ile PKK birbirini zaman zaman tamamlayan, şehir yapılanmaları noktasında birbirine destek veren, birbiri adına eylem yapan bir örgüt. Elbette PKK ile sürdürülen müzakereler esnasında DHKP-C'ye yönelik bu operasyonlar manidardır. Ancak tek başına yeterli değildir. PKK Terör örgütü neyse, DHKP-C terör örgütü de aynısıdır. Bir taraftan DHKP-C'ye operasyon öte taraftan PKK'ya müzakere çok makul ve mantıklı değil. Her iki terör örgütünün de müzakere ile bitmesi mümkün değil. Ancak bunlarla mücadele ederek bitirilebilir. DHKP-C'ye yönelik bu eylemler müspet ama tek başına yeterli değil. Çünkü onun arka planında PKK var. PKK ile iç içe geçmiş bir yapı var. Birine operasyon birine müzakere ileride başka sorunlar çıkarır."

Bu kapsamda İmralı ile yürütülen müzakere sürecini de eleştiren Oğan, "Bu düpedüz terör örgütü ile masaya oturmaktır. Buradan bir netice çıkmaz. AKP önümüzdeki üç seçimi almak niyetinde. Bunun için de PKK'ya, onunla müzakereye ihtiyacı var. PKK ile geçici de olsa bir barışın sağlanması, AKP'ye belki yerel seçimlerde destek olabilir. Başkanlık sisteminde BDP'nin desteğini alabilir ama terör örgütün bitirmez. Bunun amacı da zaten terör örgütünü bitirmek değil." dedi.
Editör: TE Bilisim