Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Devlet Bahçeli'nin "Aday olamaz" dediği Sinan Oğan, "Mahkeme, partimden ihracımı hukuksuz buldu ve iademe karar verdi" dedi. MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan, partiden ihracının Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesince hukuksuz bulunduğunu ve iadesine karar verildiğini belirterek, "Mahkemenin kararı temyize açık bir karar değildir." dedi.

Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Grup Toplantısı çıkışında, kendisinin MHP Genel Başkanlığına aday olup olamayacağı tartışmalarıyla ilgili "Si̇nan Oğan MHP'den i̇hraç edi̇lmi̇şti̇r." sözlerini değerlendirdi. Genel Merkezin kendisi hakkında verdiği ihraç kararını mahkemeye götürdüğünü ve mahkeme tarafından "usulsüz ve haksız bir şekilde" partiden ihraç edildiğinin tespit edildiğini belirten Oğan, "Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, partimden ihracımı hukuksuz buldu ve iademe karar verdi. Mahkemenin kararı temyize açık bir karar değildir." diye konuştu. Mahkeme kararını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğinde üyeliğinin de genel başkan adaylığının da tescilleneceğini kaydeden Oğan, 19 Haziran'da yapılacak tüzük kurultayının ardından Divan'ın belirleyeceği tarihte yapılacak seçimli kurultay öncesinde başvurusunu yapacağını ve ülkücülere yakışır bir şekilde diğer adaylarla salonda genel başkanlık için yarışacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim