Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'nin iç meseleleri konusunda ahkam kestiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevap vermediğini belirten Vural, "Başbakan Obama karşısında dut yemiş bülbül. Obama, okyanus ötesinden açılım, demokrasi, iç meseleler hakkında konuşuyor, Başbakan sus pus. Hani şamar oğlanı da değil ama, Şark Bülbülü'ndeki Mazlum'a döndü" dedi. 

"Türkiye şamar oğlanı değil" diyen Vural, "Bunlar aynı projenin, BOP'un gülleri. "ABD büyükelçisine haddini bildireceğiz" manşetleri ne oldu? Sen niye susuyorsun? Türkiye, yabancı devlet adamlarının yol haritası sunacağı bir ülke değil" şeklinde konuştu. 

Başbakan'ın Grup Toplantısı'ndaki "Avrupa ülkeleri ile terör ve teröristler arasındaki bu muhabbet nedir? Acaba daha ne kadar devam edecek?" sözlerini hatırlatan Vural, "Ben de soruyorum eli kanlı bebek katiliyle bu muhabbet nedir?" diye sordu. Başbakan Erdoğan'ın AB'yi terör üzerinden vurmaya çalıştığını savunan Vural, "Zannedersiniz ki kendisi teröristlere dünyayı dar etmiş, Kandil'i yerle bir etmiş, terör örgütü aman diliyor. Bunları yapmayıp elebaşlarıyla çözüm masası kuran, pazarlığa oturan Başbakan, pazarlığın üstünü örtmek için AB'ye vurarak sözde mücadele ediyormuş gibi göstermeye çalışıyor. Bu iki yüzlü siyasettir. Başbakan'ın bebek katiliyle muhabbet dolu sözlerini halkımız görüyor. Muhabbet kuşu bu ikisi. Ele veriyor talkımı, kendi yiyor salkımı" dedi. 

Başbakan'ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'a yaptığı ziyaret sonrasında, "İnsani görevimi yapmanın mutluluğu içindeyim. Yasal süreç başka bir şey, insani görev başka bir şey "sözlerini de eleştiren Vural, şunları söyledi: "Bu suçluluk kompleksinin tezahürüdür. Neden insani görevini birlikte çalıştığın Genelkurmay Başkanı'na da cezaevinde yapmıyorsun? Asıl sağlanması gereken; adalet ve yargının insani, vicdani olmasıdır. İnsani, vicdani eksenden uzaklaşmış yargının Türkiye'ye hayır getirmeyeceği düşünülmelidir. "Yasal durum başka şey" diyor Başbakan. O yasal durum MİT Müsteşarı'nın karşısına çıktı ne yaptın? KCK ve PKK ile de yasal durum vardı. Onlar için yasayı değiştiriyorsun, şimdi niye adım atmıyorsun?" 

Başbakan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili "Bahçeli samimiyet dilini öğrensin, dünyalarımız çok farklı" dediğini hatırlatan Vural, "Bizim dünyamız, sevdamız Türkiye. Elbette seninle dünyalarımız farklı olacak. Biz bu dünyaya Türkçe ve Ankara'dan bakıyoruz, senin gibi Erbil'den, Erivan'dan, Washington'dan değil. Samimiyet abidesine bakın. Bir saati bir saatine uymayan bir dediği bir dediğini tutmayan samimiyetten bahsedemez. Samimiyet Erdoğan'a teğet bile geçmez. Ahlakı da biz derslerde öğrenmedik. Bizim ahlakımız bu milletin manevi değerlerinden beslenir. Siyaset ve fikir namusumuzu müzakere masalarında bırakmayan ahlaktır bizim ahlakımız. Başbakan'a milli terbiye esaslarına dayalı, devlet adamı gibi davranmasını tavsiye ediyorum. Anlaşılan dersler yetmemiş" dedi. 

Engelliler ile ilgili yapılanların yetersiz olduğunu savunan Oktay Vural, "Bülent Arınç atanamayan öğretmenlerle ilgili müjde verecekti. Ne oldu o müjdelere? Fos çıktı. Engellilerle ilgili adımlar var ancak sanki tüm sorunlar çözülmüş gibi pazarlanıyor, bunlar pansuman tedbirler, yaraya merhem değil. 20 bin engelli kadrosu olduğu söyleniyor ancak kriterler yüksek tutulduğu için kadrolar doldurulmuyor " dedi. 

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Vural, Başbakan'ın İmralı'ya heyet gönderilmesiyle ilgili sözlerinin sorulması üzerine: "Millet Başbakan'ın İmralı'ya ne zaman gideceğini merak ediyor? Tekrar soruyorum. İmralı-Kandil telefon görüşmesi yaptırdınız mı? Başbakan onlardan başka kimse İmralı'ya gitmesin istiyor. Aralarına kimsenin girmesini istemiyor. Allah muhabbetlerini arttırsın demeyeceğim. Çünkü Türkiye'nin hayrına değil" cevabını verdi.
Editör: TE Bilisim