YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 “Asıl amaç ve hedef, VİP torpili meşrulaştırmaktır. Bir sınav olmadan alımları sağlamak amacına yönelik bir girişim. Zaten Cumhurbaşkanı makamına yapılan arzda, KPSS sınavının kaldırılmasına yönelik bir algı operasyonu yapılması için birtakım talepler vardı.”
AKP iktidarının pehlivan tefrikasına çevirdiği KPSS operasyonlarına MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’dan tepki geldi.

Vural, operasyonların VIP torpili meşrulaştırmak ve KPSS sınavının kaldırılmasına zemin hazırlamak için yapıldığının altını çizdi.

Vural, “Zaten bu konuda cumhurbaşkanı makamına yapılan arzda da, KPSS ile ilgili yapılan sınavın kaldırılmasına yönelik bir algı operasyonu yapılması için birtakım talepler vardı. Bunun asıl amaç ve hedefi, VIP torpil listesini meşrulaştırmaktır. KPSS olmadan bir sınav olmadan alımları sağlamak amacına yönelik bir girişimin parçası olması kuvvetle muhtemel.” dedi.

Oktay Vural, Zaman Gazetesi'ne bazı açıklamalarda bulundu. Ziyarette ülke gündemiyle ilgili soruları cevaplayan Oktay Vural, 79 kişinin gözaltına alındığı son KPSS operasyonunu, iktidarın yaptığı algı operasyonlarının bir parçası olarak değerlendirdi.

Kimse Yok mu Derneği’ne yönelik başlatılan silahlı terör örgütü soruşturmasına tepki gösteren Vural, “Bir sivil toplum kuruluşuna (STK), sosyal, eğitim, hayır yapma amacıyla faaliyet gösteren bu tür derneklere yönelik bu şekilde yapılması aynı zamanda toplumun hayırsever, dayanışmacı ruhunu da ortadan kaldırmaya yönelik bir şey. Deniz Feneri olayında, Deniz Feneri’nden toplanan birtakım paraların, siyaset ve ticaret için kullanılması, değerleri ortadan kaldırdı. Bunun siyasi amaçlı, öç alma, yok etme anlayışı içinde bunların hiçbir faydası yok.” şeklinde konuştu.

EMNİYETTE TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK TASFİYESİ YAPILIYOR

1776 emniyet müdürünün fişlenerek emekli edilmesini yorumlayan Oktay Vural, emniyetteki kıyımın Türkiye tarihinin en büyük tasfiyelerinden biri olduğunu söyledi. Benzer tasfiyelerin 27 Mayıs döneminde yaşandığına işaret eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef ciddi fişlemeler neticesinde, kapsamlı bir tasfiye programı uygulandığı gayet açık ve net. VIP torpil listeleri, VIP terfiler, fişlemeyle tasfiyeler bu yönetim tarzı, milletin devleti yerine, partinin devleti konumunun siyasal izdüşümüdür.” dedi.

AĞRI’DA NEDEN 1 HAFTA ÖNCE OPERASYON YAPILMASI İÇİN ASKERE İZİN VERMEDİLER?

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ağrı’da yaşanan olaya değinirken, “Bir hafta önce operasyon yapılması için izin istendiğinde izin vermeyenler, neden şimdi izin veriyor?” diye sordu. Ardından şunları kaydetti: “Hem HDP hem AKP bu Ağrı’yı kendileri açısından maksimize etmek amacıyla bir şeye getirdi. PKK terör örgütünün orada silahlarıyla birlikte olduğu gayet açık ve net. Askerlerimize, Bingöl’de olsun, Yüksekova’da olsun saldırılarda bulunduğu gayet açık ve net. Birdenbire HDP, PKK terör örgütünü sanki yokmuş gibi göstermeye başladı. AKP de Ağrı münasebetiyle sanki PKK ile mücadele ediyormuş gibi gösterdi. İki aktör de aslında bakıldığında kendi seçmen konsolidasyonunu sağlamak için bu olayları kullanıyor. Biri barajı geçmek için bu metaforu kullanıyor, diğeri de kendi seçmen kitlesinde PKK ile işbirliğinden dolayı rahatsız olanları konsolide etmek için kullanıyor. Bu, 2015 seçimlerinin en büyük oyunlarından biri.”

Zaman

Editör: TE Bilisim