Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
Oktay Vural geçtiğimiz günlerde de dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terör örgütüne destek olanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili teklifimize ne diyorsun? Sen de aynen bunu söylüyorsun. Yapılacak tek iş var. Komisyon başkanı bunları alacak, belirleyecek ve bunlarla ilgili irade beyanı için genel kurula getirecek. Sen var mısın, yok musun? Önce buna cevap vermesini bekliyoruz." diye konuşmuştu. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasanın 14. Maddesi çerçevesinde terör örgütüne destek sağlayanlarla ilgili yargının çalışmasının sağlanması icap ettiğini söyledi. 
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. “Teröre yardım yataklık yapan kim var ise, örgüte üye olan kim varsa, bu mevzuda yargı fezlekesi olan kim varsa gelin ve bu konuda irade kullanın.” diyen Vural, “Bırakın yargı çalışsın ya. Niye elini kolunu bağlıyorsunuz? Terörteşkilatü her gün canımızı alıyor. Bu bakımdan çağrım her iki partinin de terör örgütüne destekle ilgili olarak fezlekesi olanlarla ilgili dokunulmazlık karşısında öncelikli olarak bu konuda bir mutabakat sağlanması.” diye konuştu. 

Bölgede OHAL yönetim şekli olsaydı terör örgütlerinin bombalı araçları istedikleri benzer biçimde oraya getirip koyamayacağını belirten Vural, “bu şekilde bir saldırı orada 3 bakanın olduğu bir günde meydana geliyor. Hattı savunma yoktur sattı savunma vardır. O zaman siz de terörle mücadelenizi topyekün düşünmeniz lazım. Mahalle mahalle değil. Bir mahallede operasyon meydana getiren polisimizin bir başka mahallede kalleş bir pusu ile öldürülüyorsa bunun sorumlusu bu bölgede kendilerine verilen hukuki bu yetkiyi kullanmaktan imtina edenlerin, bu yetkiyi kullanmayanlarındır.” diye konuştu. 


Editör: TE Bilisim