Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 ALMANYA'da seçim çalışmaları yapan MHP İzmir Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ankara'daki saldırıyı vahşet olarak nitelendirdi. Türkiye'de medyaya yönelik baskıları da eleştiren Vural, “Terör bizi teslim alamayacak. Terör bizim geleceğimiz tayin edemeyecek” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Almanya'nın Köln kentinde seçim sandıklarını ziyaret etti. Vural, Köln Başkonsolosluğu yanındaki seçim çadırında sandıkları tek tek gezerek görevliler ve müşahitlerle sohbet etti. Yurt dışındaki seçmenlere Türkiye'deki 1 Kasım seçimleri için oy kullanmaları çağrısı yapan Oktay Vural, yurt dışından gelen oylarla partilerin milletvekilliklerini kazanıp kaybedebildiğini belirtti.  

“VAHŞET, VAHŞET YANİ GERÇEKTEN TARİFİ İMKANSIZ” 

Ankara'da çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı vahşet olarak nitelendiren MHP'li Vural şunları söyledi: “Vahşet, vahşet, yani gerçekten tarifi imkansız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamlarından biri. Üzüntü içindeyiz; Allah rahmet eylesin. Ama teröre teslim olmayacağız. Terörün tuzağına düşmeyeceğiz. Terörü yeneceğiz. Güzel ülkem huzura layıktır; güvenliğe layıktır. O bakımdan, terörü bir araç olarak kullanıp amaçlarına ulaşmasını engellemek, kamu düzenini sağlamak, huzuru sağlamak ve demokrasi içerisinde görüş ve düşüncelerimizi ifade etmemiz gerekiyor. Terör bizi teslim alamayacak. Terör bizim geleceğimiz tayin edemeyecek. Terör örgütleri tayin edemeyecek. Maalesef Türkiye terör örgütlerine gösterdiği zafiyet, istihbarat zafiyeti, bütün bunlar maalesef ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu da ortaya koyuyor. Sınırlarımız kevgire döndü. Terör örgütlerinin hesaplaşma alanına dönmeye başladı. Terör örgütlerinin at koşturduğu alan haline gelmeye başladı. Terör örgütlerinin terörle amaçlarına ulaşabileceği yönünde cesaretlendirildi. O bakımdan hep beraber birlikte demokrasi içerisinde Türkiye'nin geleceğini bulacağımıza inanıyorum. Terörü defedeceğiz. Terörü yok edeceğiz. Terörü lanetleyeceğiz. Toplumu çatıştırmaya yönelik girişimlere karşı çok ciddi olmamız lazım. Millet milli iradesine sahip çıkacaktır ve hiçbir zaman teröre teslim olmayacaktır. Herkes bunu böyle bilmelidir.”  

"GAZETELER BASILIYOR, GAZETECİLERİMİZ DÖVÜLÜYOR" 

Türkiye'de basın özgürlüğünün önemine dikkat çeken Oktay Vural şöyle konuştu:  

“Basın özgürlüğü, halkın haber edinme özgürlüğüdür. Halkın yasama, yürütme, yargı hakkındaki faaliyetlerini sorgulayarak vatandaşın kendi serbest, hür düşünceleri ile karar vermesini sağlayacak bir zemindir. Bunu ortadan kaldırmak isteyenler güç medeniyetini hakim kılmak isteyenlerdir. Biz medeniyetimizin gücüne sahip çıkmamız lazım. O medeniyetimiz ki demokrasi, insan hakları, adalet ve hürriyetle mücehhez kılınmıştır. O bakımdan ben şahsen, bu baskıyla, tehditle, korkutma, sindirmeyle bizi yönetmek istiyorlar, buna isyan ediyorum. Bizim demokrasimiz bunu hak etmiyor. Bu bakımdan ivedilikle Türkiye'de yapılması gereken en önemli şeylerden biri gücü elinde alanın silahı elinde alanın bizim geleceğimize hakim olamayacağını, bizi yönetemeyeceğini, yönlendiremeyeceğini haykırmak olmalıdır. Bugün bu yapılanlar aynı zamanda bir seçim öncesinde halkın gözlerini kapatmak, kulaklarını sağır hale dönüştürüp, kendilerinin beyaz asasıyla toplumu yönlendirmek istemeleridir. Gerçekten bunlar kabul edilemez. Gazeteler basılıyor, gazetecilerimiz dövülüyor, medya grupları hedef alınıyor, susturuluyor, sindiriliyor. Terör örgütleri bombalarla silahlarla insanlarımızın geleceğini karartmaya çalışıyor. Silahı elinde olan, gücü elinde olan, vatandaşımıza, milletimize zulmediyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değil.”
Editör: TE Bilisim