Ömer Dinçer’in gündeminde öğretmen atamaları ve eş durumundan özür ataması vardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ömer Dinçer, çıkardıkları kanun hükmündeki kararnameyi hatırlatarak; buna uygun olarak atamaları ve yer değiştirme taleplerini Ağustos ayında gerçekleştireceklerini söyledi.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Atamaların yılda bir defa, yer değiştirmelerin de yine yaz aylarında, eğitimin olmadığı tatil dönemlerinde yapılacağını belirten bir düzenleme yapıldığına dikkat çeken Ömer Dinçer, ‘Geçen sene sendikaların istekleri ve kanunun yeni çıkmasından dolayı Şubat'ta son kez talepleri yerine getirdik. Artık kanun yürürlükte ve sadece yılda bir kere atama ve yer değiştirme yapılacağını birçok kez duyurduk.

Biz henüz daha 5 ay oldu, bir dönem bitmedi özür grubu atamalarını yapalı. Yine beş ay oldu 40 binden fazla öğretmenimizin atamasını yapalı. Bugünlerde Şubat ataması ve özür ataması talepleri, aslında eğitim ihtiyacının gerçeklerinden koparılarak, siyasi bir muhalefet tarzı olarak yürütülüyor.

Ağustos ayında yaptığımız özür grubu atamalarında bize il içi ve iller arası yaklaşık olarak 51 bin kişi müracaat etti. Bunların toplam yüzde 91'inin talebini karşıladık.’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim