Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 10. KÖY 

Kırmızı ışıkta durmayıp, 4 Anaokulu öğrencisini öğretmenleri ile birlikte ile caddede param parça edene  dinin sayfalarından bir çift söz diyen aydın olmadı....

Yollarda zikzak çizerken birilerini öldürseniz dinimize göre "bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş olur, küffar olursunuz diyen de olmadı.


Hiç kimse, kırmızı ışıkta geçmenin haram olduğuna dinden yorum getirmedi.
... 
20 km lik hızla gidilmesi gereken yerde 80 km hızla gidip anneyi iki yavrusu oracıkta öldürene din adına ne desek, diye kimse aklından geçirmedi. 
....
Trafikte 2 saat gaz debriyaj basarken emniyet şeridinden basıp gidenin hak yediği haramdan hocalar bahsetmedi..
....
Koca şehirde ağaçları kesip yeşil alanları talan edip bu millet nasıl oksijen alacak, milletin hakkına zulum haramdır diyen hacı da duymadık. 
...
Çalınmış sorularla elde edilen makamların, kariyerlerin haram hatta zıkkım olduğunu, hutbelerden vaazlardan bi Allahı kulu diyemedi.. 
...
Yazılıdan 90 alıp mülakatta devre dışı kalanların yenen hakları için bir tane hadis okuyan da çıkmadı. 
...
Fukaranın evlatları askerlik yaparken, bayraklara sarılı tabutları gelirken Bağdat caddesinden Ankara Çankayadan sülüslerde malülen muaf, ya da 20 bin liralarla tezkere alıyorken bu adaletsizliklere  Peygamberin sünnetinden bir paragraf yoktu, değil mi?
...
10 yaşındaki çocuklara tecavüz edenlerin 3-5 senede tahliye olduğu, 12 yaşındaki kızların taciz sonrası yaş büyüterek nikah kıydırılmalarına tefsir, fıkıh ne diyordu kimse bilmiyor.
...
Frıncıdan ekmek çalanın 2 yıl, komşusunun bileğini kesip bileziğini çalanın 3 yılda çıkışına  icma ve kıyastan 20 dakika nasihat eden sakallı bi hoca çıktı mı?
...
Kıldığımız namazı bir Allah bilecek bir biz, yoksa riya olurdu, diye bilirken bir eli aminde diğer eli selfi yapıp face de duvar resmi yapanlara tebliğ edecek kimseler kalmamıştı. 
...
40 kişilik otobüslere bakım yapmadan,  kabak lastikle kışın yol almanın günah olduğunu, Allah muhafaza katil olursunuz diye  önce tedbir sonra tevekküllden bahseden oldu mu? 
.....
Ben dinde güncelleme derken yüce Allah'ın indirdiği dini bugünün yaşam listesindeki günlük öyküleri içine alan şekliyle anlatan kıyassa kıyas, icmalse icmalden bahsettim. 
...
İlk okulu zor bitirenlerin ezberledikleri ayet ve hadislerle dini dönüştürüp devleti ve milleti birbirine katan alçak seneryoları din diye yutturan, arapça ilahileri din diye yutturup bu milleti teslim alan samimiyetsizlere dikkatten bahsettim. 
Günümüzdeki din tezgahtarlarına karşı olan duyarsızlığa dikkat çektim. 
...
Anlayanları tenzih ediyorum, yoksa ezanı 3 vakit okuyup,haşa farzları terk edelim demedik... 

Yüksel YALÇIN. Mart 2018


Editör: TE Bilisim