YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Demokrat Parti (DP) Nevşehir Belediye başkan adayı Mustafa Isınır, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mehmet Varol’un lehine adaylıktan çekildi. Isınır, DP il binasında düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce girdiği adaylık yarışından Mehmet Varol lehine çekildiğini açıkladı.


Toplantıda konuşan DP İl Başkanı Dinçer Akgün, partisinin il ve ilçe yönetimlerinin aldığı karar doğrultusunda adayları Mustafa Isınır’ın, Milliyetçi Hareket Partisi’ni destekleme babında hakkından feragat ettiğini açıkladı. Akgür, bu durumun hayırlara vesile olmasını diledi.
DP Nevşehir Belediye başkan adayı Mustafa Isınır ise, ülkemizin 17 Aralık operasyonu ile yeni bir güne başladığını ancak yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet tartışmalarının hukukun iktidarın eline verilmesiyle kapatılmak istendiğini kaydetti.
Milletin bütün bu olanlara verecek bir cevabının olması gerektiğini ifade eden Isınır “ Devletin gücünü kullanarak seçim kazanmak isteyenlere karşı milletin gücünü birleştirmesi gerektiği inancıyla Nevşehir’in şartları içerisinde birleşme adresinin MHP başkan adayı Mehmet Varol olduğunu görerek oyları bölmemek adına DP başkan adaylığından çekildiğimi, bu kararında il ve merkez ilçe yönetim kurulunun kararı olduğunu açıklıyorum” dedi.
MHP İl Başkanı Göksel Taşçı’da, DP İl Başkanı Dinçer Akgür ve Belediye başkan adayı Mustafa Isınır’a teşekkür ederek, bu adaylıktan çekilme işleminden parti teşkilatlarının da mutlu olduğunu söyledi.
MHP Belediye başkan adayı Mehmet Varol ise açıklamasında, şahsı adına DP yönetiminin aldığı karardan çok mutlu olduğunu ifade etti.
DP gibi çok köklü bir partinin il başkanı ve başkan adayının şahsına gösterdikleri teveccühten dolayı onurlandığını ve şeref duyduğunu kaydeden Varol, yükümün biraz daha ağırlaştığının da farkında olduğunu, iyi bir çalışma ile partisine ve şahsına oy verecek herkese layık olmaya çalışacağını söyledi.

(CİHAN)

Editör: TE Bilisim