Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

 PARALEL SUÇLAMASI İKTİDARI SÜRDÜRME YÖNTEMİ MİDİR?


Türkiye'de siyasi rakipleri muhalifleri yada işine gelmeyenleri insafsızca yok etmenin yolu bulundu. Evet bunun adı "paralel" suçlamasıdır. İşin garibi bu siyasi ve sosyolojik virüsü(!) bulanlar varlıklarını uzun zaman buradan gıdalanarak sürdürmüşler. Dün kol kola olanlar bugün insaf vicdan ve izan akıl ölçülerini bir tarafa bırakarak hemen bir paralel suçlaması ile en güçlü rakip saldırının fitnenin hedefi oluyor ve anında imha hareketi başlıyor herkes bu suçlamaya muhatap olmamak için ödü kopuyor.

Türkiye hukuk devleti ama yasalar siyasi hedeflere göre işliyor PKK bugün mücadele hedefi ama dün sarmaş dolaş yasalar rafta katiller saftaydı her an imtiyazlı paralel ile yeniden barış baykuşları ötebilir buna mani olmanın yolu güçlü bir MHP iktidarıdır işte burada devlete paralel olan AKP bir itibarsızlaştırma korosu ile asıl yedek indirek kadrolar ile paralel suçlamaları dur durak bilmiyor. İktidarda kalma yada koltuğu korumanın en kolay yöntemi siyasi sosyal ve her türlü gerginlik üretip kutuplaştırmak kin husumet oluşturarak nefisleri devreye sokarak aklı ahlakı adabı seçime kadar devre dışı bırakıp sonuç alınınca ahlak abidesi bilge dünya lideri kesilmektir.

Bu durum muhalifi ve muktediri ile siyasi moda haline gelmiştir. Buda ancak sosyal erozyona kokuşmuşluğa davetiye çıkarmaktır. Bu ilişkiler ağında gelecek karanlıktır. Hukuk devre dışı bırakılarak paralel vb. sübjektif siyasi cellat tavırlar ile insan ne siyaset yapabilir nede ahlak erdemli iddiasında bulunabilir. Yolsuzluklar 17/25 süreci buharlaştı yerine paralel çığırtkanlığı sam yeline dönüştü adalet hukuk vicdan ölçüleri bu ülkede rafa kalkıp yaya kaldı. Ama hukuk bir gün herkese lazım olur bozulan adalet terazisi bir gün bozanı tartar işte o gün seyreyleriz gümbürtüyü ülkeye bu millete yazık günahtır.

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim