Paris’te 3 PKK’lı kadının infaz edilmesinin yankıları sürüyor. Öldürülenlerden birinin PKK’nın kurucularından Sakine Cansız olması da infazın neden yapıldığına dair merakları arttırıyor. 3 PKK'lının Abdullah Öcalan'ın Avrupa, Kandil ve BDP'ye yönelik 3 mektup yazacağı sırada infaz edilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Örgütün, Avrupa kanadında Öcalan'ın mektubunu değerlendirecek heyet içerisinde Avrupa diplomasi sorumlusu Sakine Cansız'ın da olduğu öğrenildi. Bekaa kampında uzun yıllar kalan eski bir PKK yöneticisi Bugün gazetesine olayın perde arkasını şöyle anlattı:

"Öcalan Bekaa'da 1992 yılında bir konferansta zindan direnişçilerine 'Siz direnmediniz bir çorba için kendinizi sattınız' dedi. Bunun üzerine Sakine ayağa kalkıp 'Alçaklık yapma' dedi. Bunu deme cesaretini gösterdi. Ama bu söylemden sonra tekme tokat onu çıkarıp 6 ay hücreye koydular.

Yakında BDP'liler İmralı'ya gidip mektup alacaktı. Bu mektuplardan biri Avrupa kanadınaydı. Mektuptan önce onu susturdular."

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

PKK kurucularından Sakine Cansız ile 11 yıl Diyarbakır cezaevinde kalan Selim Çürükkaya, onunla birlikte tahliye olduklarını söyledi.

İNFAZ EDİLEN CANSIZ ŞENER'İN NİŞANLISIYDI

Sakine Cansız'ın, PKK tarafından Suriye'de infaz ettirilen eski örgüt üyesi Mehmet Şener'in nişanlısı olduğunu belirten Çürükkaya, "Sakine ile birlikte 1 ay kadar söylediklerini kabul etmedik, eleştiri yaptık. Ama bizim ajan olduğumuzu yazdırıp öldürecekti. Sakine Avrupa'ya geldiğinde ise artık 'önderlik büyüktür' diyordu. Susturulmuş ve boyun eğmişti ama nefret ediyordu. Sakine PKK'da önemli bir konumdaydı. 40 yıllık bir mücadelesi vardı. Örgüt Suriye'nin, İran'ın elemanlarıyla doldu. Avrupa'daki paralar da Kandil’e gönderiliyordu. Bu olay son siyasi süreci bozmak isteyenlerin işidir. Ne zaman barış, Kürtlerin konuşacağı ortam olunca böyle şeyler ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim