BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
Eğer AKP zamanında Suriye sınırımızdaki mayınların temizlenmesi işine karşılık 700 km uzunlukta, 500 metre derinlikteki arazimizi İsrail'e kullandırmayı; getirmek istedikleri yeni sisteme denk getirmiş olsalardı, düşünebiliyor musunuz; tek adamın tek imzalı kararnamesi ile bugün halimiz nice olacaktı. İsrail'e kendi yatağımızda ''Hele biraz öte git'' bile diyemeyecektik. Cumhurbaşkanının bu kararını bozmak için 301 milletvekilinin imzası gerekecek. İmza bu sayının altında kalırsa, İsrail topraklarımızı kapmış olacak. Eğer bu sayı aşılırsa, bu sefer Cumhurbaşkanı ile meclisin fırıldak milletvekilleri veya 18 yaşında seçilmiş, güdülmeye müsait üç beş çocuk milletvekilleri arasında pazarlıklar dönecek.

Allah'tan parlamenter sistemin sayesinde AKP'nin tarihi yanlışı yapmasına meclis müsaade etmedi. İşte AKP, bütün bu tür heveslerine mani olan unsurları yok etmek için sistem değişikliğine gitmek isterken; aynı zamanda 15 Temmuz'un siyasi ayağından sorumlu olması nedeniyle de; getirilmek istenen sistem ile geleceklerini sistemin teminatı altına almak istiyorlar.  

Dolayısıyla, MHP ve Devlet Bahçeli'nin bu sürecin inşasının mimarı olunmasının mantıklı hiç bir izahı yoktur; yapamadıkları için de hiç bir ulusal yayın yapan TV'lere çıkarak, açıklamalarda bulunma cesaretini gösteremiyorlar.

Velhasıl Kelam böyle bir sistem; ancak ve ancak tek adamın ''Peygamber'' olduğu bir durumda işleyebilir.

(Mehmet Soral)


Editör: TE Bilisim