Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
Münafikların başı Abdullah B. Übey'in ölümünü oğlu Peygamber Efendimiz(s.a.v.)e bildirdi.

Efendimiz de oraya vardı. Hz. Ömer önüne dikilerek ve elbisesinden tutarak, onun kötülüklerini anlatmaya başladı.

''Ey Allahın Resulü! Filan gün şöyle, filan günde şöyle söyleyen Allah düşmanı Abdullah B.Übey üzerine mi namaz kılacaksın?''

Peygamberimiz gülümsüyordu. Hz.Ömer sözüne şöyle devam etti.

''Allah seni münafıklar üzerine namaz kılmaktan nehy etmedi mi?'' dedi.

Bunun üzerine sevgili peygamberimiz şöyle buyurdu.
Ben, iki şeyden birini tercih etmekte serbest bırakıldım. Bende tercihimi yapmış bulunuyorum. Bana yüce Allah tarafından "Onlar için ister af dile, ister dileme! Onlar için 70 defa bağışlanmalarını istesen, yinede Allah onları affetmeyecektir. Bu onların, Allah'ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah yoldan çıkan bir kavmi  hidayete erdirmez.", buyurdu.(Tevbe 9:80)
Eğer ben, 70'i artırınca bunun bağışlanağını bilseydim, muhakkak artırır, bağışlanmasını sağlardım, buyurdu ve sonra da onun üzerine cenaze namazını kıldı. Ashap da Peygamberimizle birlikte kıldılar.(Buhari C:5,sh:206-207)

Yine Buharinin haber verdiğine göre Peygamberimiz onun tabutunun yanında kabre kadar yürüdü.

Cenaze gömülünceye kadar peygamberimiz kabrin başında ayakta durdu.

Aradan çok vakit geçmeden şu ayet nazil oldu:

"Onlardan/münafıklardan ölmüş olan hiç birine asla namaz kılma; onun kabri başında durma! Çünkü onlar,Allah ve Resulünü inkar ettiler ve fasık olarak öldüler."(Tevbe 9:84)

Tirmizi'nin haber verdiğine göre, bundan sonra peygamberimiz, Allah'a ruhunu teslim edinceye kadar hiç bir münafığın cenaze namazını kılmadı, kabrinin başında da durmadı.(Tirmizi,C:5,sh:279)

Allahın eksilmeyen azabı münafıklar ve kafirlerin üzerine olsun. Amin.

Editör: TE Bilisim