Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
Terör örgütü PKK militan ve sempatizanları, 16-23 Eylül tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde 11 ilkokul, 5 ortaokul, 7 lise ve 2 anaokuluna saldırarak, zarar verdi. Saldırılar sonucu okullardaki Türk bayrakları, Atatürk büstleri ve sınıflara el bombası atılarak zarar verildi.

Genelkurmay Başkanlığı yazılı açıklama yaparak, terör örgütü PKK militanları ve sempatizanlarının okullara gerçekleştirdiği saldırılar hakkında bilgi verdi.

Gün gün saldırılar şöyle;

16 Eylül: Kimliği belirsiz kişi ve kişiler, Diyarbakır Bağlar Şeyh Şamil Mahallesinde bulunan Fatih ilkokuluna bir adet El Yapımı Patlayıcı attı.

17 Eylül: Bölücü terör örgütüne müzahir 30-40 kişilik bir grup tarafından, Hakkâri Yüksekova Cezaevi Kavşağı yakınında bulunan Gazi ilkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu molotof kokteyli atılması sonucu yakıldı.

17 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, Şırnak Cizre ilçesi Nur Mahallesinde bulunan İsmail Ebulis İlkokulu, Menderes Ortaokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi’ne molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Saldırılar sonucu Atatürk Anadolu Lisesi'nin çatısı ve kantini yandı, Menderes Ortaokulunda küçük çaplı hasar meydana geldi, İsmail Ebulis İlkokulu ise kullanılamaz hale geldi.

16 Eylül: Bölücü terör örgütüne müzahir yüzleri maskeli 20-25 kişilik bir grup, Şırnak Silopi Başak Mahallesi'nde bulunan 23 Nisan Ortaokulu önünde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Grup tarafından okul bahçesinde bulunan bayrak direğinin devrildiği ve bayrağın yerinde olmadığı tespit edildi.

18 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce, Diyarbakır Silvan İlçesi Dağcılar Mahallesinde bulunan Dağcılar İlkokulu ve Çaldere Mahallesi'nde bulunan Çaldere İlkokulu yakıldı.

18 Eylül: Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Diyarbakır Lice Dallıca Mahallesi Dallıca İlkokulu yakıldı.

17 Eylül: Bölücü terör örgütüne müzahir yaklaşık 45 kişilik bir grup tarafından; il merkezinde bulunan Hakkâri Anadolu Lisesi'ne, Şehit Selahattin İlkokulu'na ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne taş ve molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olaylar esnasında, Hakkâri Anadolu Lisesi'nde maddi hasar meydana geldi.

18 Eylül: Kimliği belirsiz kişiler tarafından; Siirt il merkezi Doluharman köyünde ilkokul ve ortaokul olarak müştereken kullanılan binanın önünde bulunan bayrak direğinde asılı Türk bayrağı gönderden indirilerek yere atıldı. Ayrıca söz konusu okul binasına, camları kırılarak girildi ve öğretmenler odası benzin dökülerek yakıldı.

ANAOKULU'NA DA SALDIRI

20 Eylül: Kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından; Mardin'de Dargeçit bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu'na, molotof kokteyli ile saldırıda bulunulması sonucunda okulda maddi hasar meydana geldi.

19 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Şırnak Silopi Nur Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'na molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Türk Bayrağı indirilerek zarar verildi. Olayda, okul dış kapısı, müdür çalışma odası ve bilgisayar yandı.

19 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Mardin Nusaybin Selahaddin Eyyübi, Yenişehir mahallelerinde bulunan Emiregözü Lisesi ve Edip Munga İlkokuluna molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olayda, müdür ve memur çalışma odaları ile klima dış üniteleri yandı, okullarda maddi hasar meydana geldi.

20 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Diyarbakır Yenişehir'de bir okula molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Okulda maddi hasar meydana geldi.

21 Eylül: Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce, Mardin Nusaybin ilçesinde bulunan, Sevgi Yuvası Anaokulu'na molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olayda, okul pencerelerinde çıkan yangın ilçe itfaiye ekiplerince söndürüldü. 

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Van'da bulunan Kurtuluş İlköğretim Okulu'na molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Okul kapısı ve güvenlik kameraları kırıldı.

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Iğdır'da bulunan Mevlana İlkokulu'na molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. Olayda, okul pencerelerinde çıkan kısmi yangın ilçe itfaiye ekiplerince söndürüldü.

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Mardin Nusaybin'de, Yıldırım İlkokulu'na molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu.

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Hakkâri Yüksekova'da, dört okula taş, havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı bomba ile saldırıda bulunuldu. Olaylar esnasında Hamit Kesici İlkokulu idari kısmı ve kantini ile Atatürk İlkokulu'nun 1. katı tamamen yandı, İMKB İlkokulu ve Atatürk Anadolu Lisesi'nde ise maddi hasar meydana geldi.

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Bitlis merkezde, Şems-i Bitlisi Ortaokul'una molotof kokteyli ile saldırıda bulunuldu. 

22 Eylül: Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından; Bingöl merkezde, Murat ve Yavuz Selim ilkokullarına molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.

23 Eylül: Bölücü terör örgütüne müzahir 25-30 kişilik bir grup tarafından; Diyarbakır Hani'de, Kaymakamlık, PTT ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binaları ile Hürriyet İlkokulu, İmam Hatip Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi’ne eş zamanlı olarak molotof kokteyli ve ses bombası ile saldırıda bulunuldu. Kamu binaları ve okullarda maddi hasar meydana geldi.

CİHAN

Editör: TE Bilisim