Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Çö­züm sü­re­ci­nin ge­tir­di­ği ça­tış­ma­sız or­ta­mı­nı is­tis­mar eden KCK böl­ge­de ade­ta pa­ra­lel dev­let ilan et­ti. Ope­ras­yon­la­rın dur­ma­sı­nı fır­sat bi­len ör­güt böl­ge­de­ki işadam­la­rı­nı ver­gi adı al­tın­da ha­ra­ca bağ­la­dı. İşadamlarını haraca bağlayan örgüt bir şahsı sözde mahkemede sorgulayıp öldürdü.
Şe­hir­ler­de­ki mi­lis­le­ri ara­cı­lı­ğıy­la işadam­la­rı­na ait bil­gi­le­ri ele ge­çi­ri­yor. Te­le­fon­la ara­nan iş adam­la­rı söz­de ver­gi gö­rüş­me­si ya­pı­la­ca­ğı id­di­asıy­la Ku­zey Ira­k’­ta­ki Za­ho kam­pı­na da­vet edi­li­yor.

Kam­pa git­me­ye­nin iş ye­ri ve iş ma­ki­ne­le­ri YDG-H’­li mi­li­tan­lar­ca mo­lo­tof­lu ve EY­P’­li sal­dı­rı­ya uğ­ra­tı­lı­yor. Si­irt, Şır­nak, Bin­göl, Hak­ka­ri, Di­yar­ba­kır, Mar­din ve Va­n’­da ya­tı­rı­mı bu­lu­nan 40 işa­da­mı­nın PKK ta­ra­fın­dan teh­dit edil­di­ği be­lir­len­di. Ko­nuy­la ala­ka­lı Şır­nak, Hak­ka­ri ve Di­yar­ba­kır sav­cı­lık­la­rı­na bu­gü­ne ka­dar 18 baş­vu­ru­da bu­lu­nul­muş.

8 KİŞİ Şİ­KA­YET­Çİ OL­DU

Ya­pı­lan so­ruş­tur­ma­da teh­dit te­le­fon­la­rı­nın Ku­zey Ira­k’­ta bir GSM şir­ke­ti­ne ait ol­du­ğu be­lir­len­di. Mi­lis­le­rin reh­ber­li­ğin­de Za­ho­’ya gi­den 15 iş ada­mı­nın ör­güt yö­ne­ti­ci­le­riy­le ha­raç pa­zar­lı­ğı yap­tı­ğı id­di­a edi­li­yor.

BİL­Gİ NOT­LA­RI ELE VER­Dİ

Geç­ti­ği­miz ay Şır­nak ve Hak­ka­ri­’de ger­çek­leş­ti­ri­len ope­ras­yon­lar­da mi­lis­le­rin ör­gü­te ta­şı­dı­ğı bil­gi not­la­rı ele ge­çi­ril­miş­ti. Ele ge­çi­ri­len not­lar­da işada­mı ve es­naf­lar hak­kın­da bil­gi­ler ol­du­ğu tes­pit edil­di.

 ‘İN­FA­ZI YDG-H YAPIYOR

Ya­pı­lan in­ce­le­me­de böl­ge­de­ki iş ada­mı ve es­naf­la­rın ay­lık ve yıl­lık ge­li­ri­nin he­sap­lan­dı­ğı ne ka­dar ha­raç ve­re­bi­le­cek­le­ri­nin no­tu­nun tu­tul­du­ğu or­ta­ya çık­tı. İşadamlarının tehditleri dikkate almaması durumunda PKK’nın şehir merkezlerindeki yapılanmaları ile ilk başta şahsa ait iş makineleri ya da dükkânlara molotoflu saldırılar düzenlendiği tespit edildi. Bu şekilde gözü korkutulan esnaf ve işadamları ya şikayette bulunu­yor ya da ha­raç ver­me­yi ka­bul edi­yor.

SANAYİ ODASI DA TEHDİT EDİLDİ

İşadam­la­rı­na yö­ne­lik teh­dit ve ha­raç al­ma ey­lem­le­ri­nin art­ma­sı­nın ar­dın­dan Ciz­re Sa­na­yi ve Ti­ca­ret Oda­sı bu du­ru­mu gün­de­me ge­tir­mek için bir ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­mek is­te­di. Sa­na­yi ve Ti­ca­ret oda­sı­nın ba­sın açık­la­ma­sı ya­pa­ca­ğı­nı öğ­re­nen PKK’­nın oda­ya bağ­lı tüm iş adam­la­rı­nı teh­dit ede­rek ba­sın açık­la­ma­sı­nı en­gel­le­di­ği de iddia edildi.

Bugün



Editör: TE Bilisim