Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Cizre’de PKK’lı Cenazelerinin karşılanması sırasında bir gurup YDG-H üyesi Atatürk Heykeline benzin dökerek ateşe verdi. Cenazeden sonra adliyeye yürümek isteyen guruba polis müdahale etti, ortalık savaş alanına döndü.
Cizre’de 1990 yıllarda ölen iki PKK’lı için ilçede kepenkler gün boyu açılmadı. Kepenklerin kapalı olduğu kent merkezinde gündüz başlayan olaylar gecede devam etti.

1990’lı yıllarda ölen PKK’lı Korkmaz Kod adlı Emin Demir ile Müsa Kod Adlı Lezgin Yiğit için Cizre’de karşılama töreni düzenlendi. BDP ilçe teşkilatı önünde biraraya gelen yaklaşık 10 bin kişi cenazeyi karşılamak için sloganlar eşliğinde Cizre Köprüsü üzerinden konak Mahallesine geçti. Kalabalık nedeni ile Köprü trafiğe kapandı.Yeni çevre yolunda ise izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir gurup gösterici uluslararası karayolunda lastiklerden ateş yakıp yola barikat kurup trafiğe kapattı.Olay yerine sevk edilen polis ekipleri göstericilere müdahale etti.


YOLLARI KAPATIP, ATATÜRK HEYKELİNİ ATEŞE VERDİLER

PKK’lı Cenazelerinin gelişini fırsat bilen bir grup YDG-H üyesi Cumhuriyet Parkında bulunan Atatürk heykeline benzin dökerek ateşe verdi. Alevler içinde kalan heykel kısa sürede küle döndü.

PKK'DAN KAMU BİNALARINA MOLOTOFLU SALDIRI

PKK'nın sözde asayiş timi olarak tabir edilen YDG-H, dün gece Diyarbakır'ın Hani ilçesinde kamu binalarına saldırıp polisle çatıştı.

Grup, parkta oturan öğretmenlerin üzerine de Molotof attı. Polis Özel Harekat ekiplerinin olayı müdahale sonrası kısa süreli çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

YDG-H mensuplarının çok yoğun Molotof, havai fişek ve farklı bir metotla hazırlanmış ses bombaları kullandığı belirlendi.

ARAÇ GASP EDİLDİ

Bu arada Diyarbakır - Bingöl Karayolu'nda Orman İşletmeleri'ne ait bir aracın PKK'lılar tarafından dün akşam üzeri gasp edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim