Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Güneydoğu başta ülkenin bir çok ilinde, bölücü toplumsal istismar zemininde PKK'nın boykot şovuna rağmen 2010 referandum sonuçlarında çok yüksek oranda evet çıktı.

FETÖ ile o gün mezardakilere de beraber oy kullandırarak mesafe aldılar.

O referandum öncesi ve sonrası evet'e ragmen yerel ve genel seçimlerde HDP (PKK) özellikle Güneydoğu Anadolu'da en başarılı parti oldu.

Referandumdaki "Evet" seçimlerde HDP tarafından nasıl izah edilebilir ki hem "Evet denmiş hem de HDP seçilmiş olsun? Hani boykot edilmişti?

Bu sonuçlar HDP(PKK)'nin referandumda 'Evet' dediği anlamına gelecek en somut sonuçtur.

Önümüzdeki 16 nisan referandumuna buradan bakmak gerekir. "PKK hayır diyor" diyerek 'Hayır' oyu veren seçmen üzerinde psikolojik operasyon yapmanın bir yolu olarak, PKK açısından sinsi algı operasyonu da sözde 'Hayır' söylemi ama sandıkta 'Evet' eylemi çok daha güçlü ihtimal olarak ortada duruyor.

Oslo, Kandil, İmralı ve Dolmabahçe sürecinin kesin bittiğine dair bir beyan ortada yok... Hatta bugün sayın Cumhurbaşkanının başdanışmanı referandum sonrası Anayasa değişiklik sürecinin devam edeceğini ifade etti. Yani ilk dört madde vb. hususlar HDP ya da CHP ile bir olup değistirilemez mi? Elbette referandum sonrası o yola gidilebilecek. Çünkü bizzat Başdanışman bunu ima ediyor.

Bütun bunları iyi okumak gerekir.

Sadece "biz güveniyoruzla" olmaz!... "PKK ile görüşen şerefsiz" tartışmasinı yaşayarak görüşüldüğünün ikrar ve itirafları ortadadır... Yani buzdolabina koyulan kan ve gözyaşi getiren açılım aşının mikrodalga fırında ısıtılarak servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir? Dikkat buyurulursa, açılım sürecinin durdurulması için sarf edilen ilk beyanlar "dondurduk" şeklindedir. Temelli bitirdiklerini asla söylemediler!

Özellkle terörün aciları taze iken PKK 'Evet' derse, kim bu referandumda 'Evet' der ki?

Burada örgüt sinsi ve gizli bir taktikle gözümüze baka baka yarın yeniden görüsme masası kurulması için koordinatör ülke ve küresel emperyalistler üzerinden PYD-Suriye olayında olduģu gibi ülkemiz köşeye sıkıştırabilir.

Son derece vahim bir süreç ülkemizi bekliyor... PKK vb. terör örgütleri siyasi ve kanlı fırıldak manivela olarak hangi aklın takviyesi ile sahnededir?

Butün bunlar milli hafıza yorumuna ihtiyaç duyuyor.

PKK açısından en etkili 'Evet' propagandası 'Hayır' diyeceğini beyan etmesidir.

Sabri ŞENEL


Editör: TE Bilisim