Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Çözüm Süreci'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK heykelinin dikilmesini provokasyon olarak değerlendirmiş ve "Aniden bir heykel çıktı Lice'de" demişti.
Günler süren sessizliğini önceki gün bozan İçişleri Bakanı Efkan Ala da terör örgütü PKK'nın vatan toprakları içinde heykel dikmesini küçümsemiş ve "Fiber glastan yapımış bir heykel, basit birşey" demişti.

PKK'nın Lice'de heykel diktiği gündeme gelince akıllara "Bu heykel dikilirken, MİT, Emniyet, Jandarma ne yapıyordu? Devletin haberi yok muydu" sorusu gündeme geldi.

JANDARMA 4 AY ÖNCE HEYKEL KONUSUNDA UYARMIŞ

O sorunun cevabı ortaya çıktı. Jandarma 4 ay önce PKK'nın heykeli konusunda İçişleri Bakanlığı'nı uyarmış. Hem yapım hem de dikim aşamasında... Zaman'ın haberine göre Bakanlık'tan müdahale etmeyin denilmiş...

PKK O KÖYE KONFERANS SALONU KURUYOR, EĞİTİM MERKEZİ YAPACAK

Öte yandan terör örgütü PKK'nın o heykelin dikildiği Yolçatı köyüne şu sıralar bir Konferans Salonu inşaa ettiği ortaya çıktı. Yolçatı köyündeki mezarlığın bitişiğindeki konferans salonunun ‘eğitim merkezi’ olarak kullanılacağı belirtiliyor.

İşte Zaman'ın haberindeki ilgili bölüm;

"Öte yandan Lice’de önce ‘şehitlik’ adıyla mezarlık kuran, daha sonra heykel diken PKK, şimdi de aynı bölgede ‘konferans salonu’ inşa ediyor. Yolçatı köyündeki mezarlığın bitişiğindeki konferans salonunun ‘eğitim merkezi’ olarak kullanılacağı belirtiliyor. Lice’de PKK’nın bir mezarlığı daha var. Birlik köyüne bağlı Şenlik (Şêne) mezrası kırsalında bulunan “Şehit Harun Şehitliği”nin açılışı geçtiğimiz yıl yapılmıştı"

HABERİMİZ YOKTU DEMEYİN

Evet PKK o heykelin dikildiği köye şimdi de Konferans Salonu adı altında Eğitim Merkezi kuruyor. Sonra haberimiz yoktu denilmesin...

Editör: TE Bilisim