Türkiye bugün tarihi günlerinden birisine daha sahne olacak. İstanbul, İzmir gibi illerde hafta sonu prova yapan bölücü örgüt, final tiyatrosunu Diyarbakır’da sahneye koyacak. Bölücü başı Apo’nun mesajının hem Kürtçe hem de Türkçe okunacağı Nevruz kutlaması Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

DEVLETİN PARASIYLA PKK KUTLAMASI

Nevruz kutlaması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı personellerce, sahne, protokol ve gazeteciler için oluşturulan platform önü boyandı. “Newroz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana, Nevruz ateşi için büyük bir meşale yerleştirildi. 5 bin kişinin görev yapacağı Nevruz kutlamalarına Türkiye dışından da katılım olacağı açıklandı.

TÜRKÇESİ’Nİ ÖNDER KÜRTÇE’SİNİ BULDAN OKUYACAK

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Apo’nun mesajının dün ellerine geçtiğini açıkladı. Mesaj bugün Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasında BDP milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder tarafından Türkçe ve Pervin Buldan tarafından Kürtçe okunacak.

PKK önderi Abdullah Öcalan, geçen pazartesi günü İmralı’da BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşmesinde Nevruz’da okunacak mesajının Kürt sorununun çözümünün askeri, siyasi ve tüm ayaklarına dair doyurucu bilgiler içereceğini belirtmişti.

Selahattin Demirtaş, İmralı’dan dönüşte yaptığı açıklamada Öcalan’ın konuya ilişkin şu notunu kamuoyuyla paylaşmıştı: “Mevcut çözüm süreci olumlu anlamda ilerleyerek devam ediyor. Hedefimiz tüm Türkiye’nin demokratikleşmesidir. Çabalarımız da bunun içindir. Bu amaca hizmet edecek çerçevede 21 Mart Nevruz kutlamasında bir çağrı yapmak üzere hazırlıklarımı sürdürüyorum. Hazırlayacağım bildiri tarihi nitelikte bir çağrı olacaktır. Bu çağrı çözümün askeri ve siyasi bütün ayaklarına dair doyurucu bilgiler içeriyor olacaktır. Silah meselesini de hızla ve zaman kaybetmeden, bir tek can dahi yitirilmeden çözmek istiyorum. Bütün bunların pratikleşmesi için yüce bir iradeyi temsil eden parlamentonun ve siyasi partilerin sunacağı desteği çok değerli buluyorum. Geri çekilmenin hızla gerçekleşmesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için ümit ediyorum ki parlamento da aynı hızla üzerine düşen tarihi misyonun gereğini yapacaktır.”

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

ZANA’DA SAHNEDE

Öte yandan Financial Times Gazetesi ise Öcalan’ın Kürt sorununa ilişkin yasal ve anayasal çözümler ile ilgili yol haritasını Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasında Leyla Zana’nın okuyacağını iddia etti.

Editör: TE Bilisim