Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Bitlis'in Güroymak İlçesi Yayladere Köyü kırsalında arazide yapılan aramalarda, 130 kilo el yapımı patlayıcı, 25 elektrikli fünye ve 500 kilo gıda malzemesi ele geçirildi. Patlayıcı ve gıda maddelerin yerinde imha edildi. Patlayıcıların pkk terör örgütüne ait olduğu bildirildi.
 
Bitlis Valiliği patlayıcının alınan bir duyum üzerine ele geçirildiğini açıkladı. Jandarma ekiplerinin Güroymak İlçesine bağlı Yayladere Köyü kırsalında patlayıcı madde bulundurulduğu, kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ile askeri araçların geçişi sırasında patlatlatacağı duyumu üzerine jandarma bölgeye operasyon yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Bölücü terör örgütü mensuplarının önümüzdeki günlerde ses getirici sansasyonel bir eylem yapmak maksadıyla Güroymak ilçesine bağlı Yayladere köyü kırsalında patlayıcı madde bulundurulduğu, kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ile askeri araçların geçişi sırasında patlatmak amacıyla eylem yapabilecekleri duyumu üzerine, Bitlis Valiliği'nin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede arazi araması yaptı.
 
Aramalarda 130 kilogramlık el yapımı patlayıcı, 25 elektrikli fünye ve 500 kilogram gıda malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler Güroymak Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla olay yerinde imha edilirken, geniş çaplı soruşturma başlatıldı."
 
DHA

Editör: TE Bilisim