YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 İstihbarat raporlarına göre PKK, güney doğudaki illerde kazdığı hendeklere patlayıcı yerleştirdi. Amaç, silah yığınağı yapılan evlere güvenlik güçlerinin ulaşımını engellemek.
HENDEKLERİ PATLAYICILARLA DOLDURDU

Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet ve MİT’in hazırladığı raporlara göre terör örgütü PKK, ‘özerklik provası’ yaptığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesi başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçeye kazdığı hendekleri patlayıcılarla doldurdu. Terör örgütünün, Yüksekova’da sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak maksadıyla çok sayıda yere, yüksek infilak gücüne sahip C4 tipi patlayıcı, el yapımı bomba, tuzaklanmış tüpler yerleştirdiği tespit edildi.

80 BİN SİLAH VE C4 TİPİ PATLAYICILAR İSTİFLENDİ

Ayrıca raporlara göre, ‘Çekiliyoruz’ dediği dönemde silahlanmaya devam eden PKK’nın şehir yapılanması YDG-H’li teröristler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da şehir merkezlerinde bulunan evlere 80 bin silah ve patlayıcı yığınağı yaptı. PKK’nın bu silahları nerede depoladığı, hangi mahallelere yığınak yapıldığı, hangi örgüt mensuplarının evlerinde silah saklandığı, silahların adedi, markası ve diğer mühimmat türleri saptandı.

KRİTİK 4 İLÇEYE YIĞINAK YAPMIŞLAR

Özellikle Hakkâri, Şırnak, Ağrı gibi iller ve Yüksekova, Nusaybin, Cizre, Silopi gibi ilçelerde PKK yığınağı var. Hendeklerin amacı da polisin silah ve patlayıcı yığınaklarına yönelik operasyonlarını engellemek. Mahalle  girişi, sokak araları ve ana yollara hendek kazan teröristler, operasyonları yavaşlatıyor. İstihbarat raporlarına göre, hendeksiz sokağın olmadığı Yüksekova merkezinde, 70-80 PKK’lı var. 

MAHALLE GİRİŞİ VE SOKAKLARA BARİYER

Örgüt asker ve polisin operasyonlarına karşı 'hendek' yöntemini kullanıyor. Mahalle giriş ve sokak aralarına hendek kazan teröristler operasyonları yavaşlatıyor. Hem de mutfak tüpleriyle tahrip gücü artırılan patlayıcı düzeneği hendeklere yerleştirerek pusu kuruyor.

Editör: TE Bilisim