YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Siirt'in Eruh İlçesi Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın ölümünü resmi olarak üstlenmeyen PKK'nın, bölgede diğer muhtarları ve köylüleri öldürülen muhtar üzerinden tehdit ettiği ortaya çıktı. PKK'nın, hem bölge köylerdeki koruculara, hem de diğer köy muhtarlarına mektup, SMS göndererek, "Musto'nun halinden de mi ibret almıyorsunuz? İhanetin cezasının ne olduğunu görün" dediği öğrenildi.
ARACI, TAKİPÇİ TESPİT EDİLDİ

Ayrıca, aralarında, Eruhlu olduğunu söyleyerek kendisini "Kadir Demir" olarak tanıtan bir örgüt mensubunun da olduğu bir grup PKK'lının, Dadaklı Köyü'ne gelerek korucuları tehdit ettiği belirtildi. Bu arada Muhtar Mustafa Turhan'ın ölümüyle ilgili incelemelerde önemli aşama kaydedildi. Teknik takipler sonucunda Turhan'ın ölümüne dönük eylemde aracılık edenler, köye kadar takip edenler ve örgütle bağlantıyı kuranlar tespit edildi. Mobese kameralarından da araçların giriş çıkışlarının görüntülerine ulaşıldı. PKK'nın, bölgedeki bütün köy korucularına ve ileri gelenlerine, mektup ve SMS göndererek, "Musto'nun halinden de mi ibret almıyorsunuz? İhanetin cezasının ne olduğunu görün" dediği öğrenildi. Köye dönüşler çerçevesinde Dadaklı diye yeni bir köy oluşturulduğu ve orada görevli 3 köy korucusunun da silahlarını teslim ederek köye geldikleri, bir grup PKK'lının da muhtarın ölümünden sonra köye gelerek silahsız korucuları tehdit ettiği belirtildi. PKK'lıların aralarında, kendisini Eruhlu Kadir Demir olarak tanıtan bir örgüt mensubunun da olduğu ifade edildi.

MUSTAFA MUHTAR GİBİ ÖLÜRLER

PKK'lıların, Dadaklı Köyü korucularına, 40 korucusu bulunan yakınlardaki Dağdöşü köyüne haber göndererek, "Dağdöşü köyüne gidin söyleyin. 40 korucu da silahını bıraksın. Yoksa sonları Mustafa muhtar gibi olur" dediği öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim