YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ege Üniversitesi olma yolunda. Hukuk Fakültesi’nde PKK’lı olduğu öne sürülen öğrenciler, fakültenin Ülkücü öğrenci lideri Şafak Uludağ’dan hesap soracaklarını iddia ettiler. Ülkücü öğrenciler ise, üniversite yönetimine seslenerek, “Marmara Üniversitesi’nin Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na mezar olan Ege Üniversitesi’ne dönmesine izin vermeyin” çağrısında bulundular. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin farklı yerlerine büyütülmüş fotoğrafları asılarak, “hesap sorulacak” ve “intikam alınacak” tehditleri yazılan Ülkücü öğrenci lideri Şafak Uludağ, sesini Rotahaber aracılığıyla duyurmak istedi.
Ege Üniversitesi’nde 24 Şubat’ta öldürülen Üniversitesi’nin Fırat Yılmaz Çakıroğlu için 25 Şubat’ta fakültede anma programı yaptıklarını belirten Şafak Uludağ, genç yaşta hayattan koparılan Berkin Elvan gibi, Ali İsmail Korkmaz gibi daha hayatının baharında öldürülen edilen Fırat Çakıroğlu’nu anmak istediklerini söyledi. Ülkücü öğrenci lideri Uludağ, daha sonrası yaşananları şöyle anlattı: 



“Bizim anma dışında bir amacımız yoktu. Bu sırada PKK’lı oldukları bilinen bir grup öğrenci gelip müdahaleye kalkıştı. Hukuk Fakültesinde polisin belirlediği 102 PKK’lı öğrenci bulunuyor. Fakültede bizim sayımız bu kadar yok maalesef. Bu müdahale orta yerde olmasına rağmen güvenlik güçleri gerekli tedbiri almadı.”

Yaşanan gerginliğin tırmanmaması için ertesi gün Ülkücü öğrenciler olarak okula gitmediklerini belirten Şafak Uludağ, Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (DÖDEK) da çağrısı ile 26 Şubat’ta geniş çaplı bir eylem yapıldığını söyledi.

Bu eylem sırasında fakültenin çeşitli yerlerine Ülkücü öğrenci Şafak Uludağ’ın fotoğrafları büyütülerek afiş gibi asıldı. Afişlerin altına da tehditler yazıldı. “Bu itler hesap verecek”, “Dişe diş kana kan intikam”, “Artık yaşamıyorsun” gibi ifadeler yazıldı.

Editör: TE Bilisim