İskenderun saldırısını düzenleyen PKK’lı teröristlerin askerlere ‘Kaçmayın şaka yapıyoruz’ diye seslendiği ortaya çıktı.

2010 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’na düzenlenen PKK saldırısında 6 asker şehit olmuş, 8 asker ise yaralanmıştı. Saldırının ardından yakalanan 9 PKK’lı terörist hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

‘KAÇMAYIN ŞAKA YAPIYORUZ’ DİYE SESLENMİŞLER

Hazırlanan iddianamede olay anını yaşayan askerlerin ifadelerine de yer verildi. Saldırının ardından ifade veren yaralı askerlerden Taner Adıyaman’ın “Hastanedeyken olayda yaralanan başka bir arkadaşa ‘Kaçmayın şaka yapıyoruz’ diye seslendiklerini söylemişlerdi” ifadesi PKK’lıların hainliklerini gözler önüne serdi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Yaralanan askerlerden Muammer Altemur ise ifadesinde şunları anlattı:

”Karşılık vermek için kütüklükteki şarjörümü tüfeğime takmaya çalışıyordum. Bu esnada sol bacağımın altına iç taraftan şarapnel parçası girdiğini hissettim. Arkadaşım Erol Tavukçu bana ‘Kaç canını kurtar’ dedi. Sağ elini bana doğru uzatarak git şeklinde işaret yapıyordu. Dönüp baktığımda isabet aldığını gördüm. Ben yerden kalkarak 8 nolu nöbet kulesinin olduğu yere koştum. Bu kulede nöbet tutulmuyordu. Çünkü olayın olduğu yere yakın bir kuleydi. 9 nolu kuleye gidip nöbetçiyi uyardım. Erol Tavukçu’nun beni araçtan iteklediği sırada takmaya çalıştığım şarjörüm araç içinde olduğundan silahsız kalmıştım. Diğer nöbet kulesi doğru giderken arkamdan bir teröristin ‘Kaçma nereye gidiyorsun oyun oynuyoruz’ diye düzgün bir Türkçe ile konuştuğunu duydum.”

Editör: TE Bilisim