BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Resime bakıp aldınmayın, bu miting "Barzani'ye destek" mitingi değil; İsrail'in kendisini savunması konusunda meşru hakkını kullanması yönünde bir destek mitingi.

Miting alanında ağırlıklı olarak İsrail devletinin bayrakları yanında Barzani'nin paçavraları dalgalanmakta. "Yaşasın İsrail, Yaşasın Kürdistan" sloganlarının sıkça atıldığı bu mitingde kimin kiminle kol kola girdiği beni umursamıyor.

Lakin, Türk milletini içine sevketmeye çalıştıkları "tiyatro" beni bir hayli rahatsız ediyor.

Nedir bu tiyatro?

Mesut Barzani başta Cumhurbaşkanın ve Başbakanın yakın çalışma arkadaşı değil mi?

Bu coğrafyada hiçbir şey tesadüf olmadığını söylüyor oryantalistler.

Barzani ailesi yıllarca Türkmeni ve Mehmetçiği katleder. Gözünü Türkiye topraklarına diker. Cumhurbaşkanı ona "kardeşim" ve Başbakan ona "abi" der. Kerküğü yağmalar. İsrail istihbaratıyla Barzani ailesinin eskilere dayalı münasebeti görmesizlikten gelinir. Köpekler sürüsü IŞİD Türkmeni katleder ses çıkmaz, Türk konsolosluğuna baskın düzenler ses çıkmaz, Türkmenler gümrüklerde ve çölde yok olmaya mahkum etmelerine karşılık ses çıkmaz, resmi görevlilerimizi rehin tutar ses çıkmaz, Mahmur kapını basar ve Peşmerge'ye/PKK'ya zarar verir; silah yardımı gelir ve başlarında bombalar patlar.

"Van"dan öteye gidemeyen "minit"ler hep "Van"dan beride kaldı. Yani Türk'e "Türk" propagandası ve "Gazze" üzerinden prim politikası.

Barzani Irak'taki yönetimi için "Güney Kürdistan" ibaresini kullanırken bunun "kuzeyini", "doğusunu" ve "batısını" soracak bilgiye sahip olmayanlar elbette "BOP"u küçümser ve "lider ülke" yalanına kanar.

Ortadoğu'da, Kırım'da, Balkanlarda, Kıbrıs'ta yaşanan her gelişme Türkiye'nin aleyhine olduğunu göremiyor muyuz yoksa görmek mi istemiyoruz?

"Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamaz" diyen AKP zihniyetinin eseri ortada.

Bütün bunlar yaşanırken Frankfurt/Main Anakent Belediyesi'nin önünde yaşananlara şaşırmamak lazım.

Fatih Oğuz 

Resim ve haber kaynağı: Post Gazetesi/İhlas Medya

Editör: TE Bilisim