Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Kobani'de IŞİD mensuplarıyla girdikleri çatışmada yaralanan PKK'nın üst düzey sorumluları Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra yaralı olarak yakalandı.  PKK'nın arananlar listesinde üst sırıda yer alan Diyarbakır bölge sorumlusu "Sofi" kod adlı Selahattin Dilek (fotoğraftaki kişi) yaralı olarak  Türkiye'ye getirildikten sonra Suruç Devlet Hastanesi'nde Özel Harekat timlerinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.
Öte yandan PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu "Rızgar" kod adlı Selman Ateş de  yaralı olarak düzenlenen operasyonda ele geçirildi. Selman Ateş'in 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK adına kırsalda silahlı faaliyet gösterdiği belirtildi.


Kobani'deki IŞİD kuşatmasında yaralanan YPG'liler Türkiye'de tedavi ediliyor. Sınır kapısından sedyelerle geçirilen YPG'lilerin fotoğrafları çekilirken, parmak izleri alınıyor.

İşte bu işlemler sırasında Türkiye'nin yıllardır aradığı, kaçırılan asker ve polislerin bir bölümünün infaz emrini verdiği Sofi kod adlı Selahattin Dilek, Suruç'ta tedavi gördüğü tespit edildi. Dilek, özel harekat timleri tarafından Suruç'taki hastanede gözaltına alınarak, çıkarıldı. Dilek'in nereye götürüldüğü konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kobani'de IŞİD ve YPG güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada yaralanan Dilek, Urfa Suruç Devlet Hastanesi'ne tedavi edildi. Ardından da Urfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın bizzat yürüttüğü operasyonla gözaltına alındı.

ÇOK TEHLİKELİ

Sofi kod adıyla bilinen Selahattin Dilek, Mardin nüfusuna kayıtlı. PKK terör örgütüne 1995 yılında Almanya'dan katıldı. 2007 yılında Zap alanı Geliya-Zap bölük komutanlığı yaptı. 2011 yaz aylarında sözde orta saha komutanlığı, sözde Amed eyaleti bölge komutanlığı yapmaya başladı. 2014 Ağustos ayına kadar bu bölgede faaliyet yürüttü. 2014 Ağustos ayında Murat Karayılan'ın talimatıyla Kobani bölgesinde faaliyet göstermeye başladı. Hakkında 4 ayrı olaydan arama kararı bulunan Dilek'in adı Savaş Kod adlı Velat Ak, Engin Marce, Gernas-Pling kod adlı Civan Boltan, Yusuf Bira, Ogün Duman, Redur-Pilta kod adlı Orhan Tekin, Roda-Amed kod adlı Yeter Nifak, Çiya Kod adlı Ahmet Sağlam'ın ifadelerinde geçmişti. Terör örgütü üyeleri eylem talimatlarını Selahattin Dilek'ten aldıklarını söylemişti.

EYLEMLERİ:

3 Temmuz 2013 tarihinde Dicle ilçesi Kralkızı Barajı Koruma Bölüğü Üst Bölgesi ile Hani İlçesi Topçular Jandarma Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı eylemlerinin emrini verdi.

2- 11 Eylül 2012 tarihinde Diyarbakır Dicle'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait Shortland ekip aracına düzenlenen roket atarlı ve uzun namlulu saldırı eylemini organize etti.


Editör: TE Bilisim