PKK’nın Diyarbakır’da polislere yönelik yeni suikast hazırlığında olduğu belirlendi.Örgütün suikast listesinde olan 11 polisten üçünün evinde şüpheli hırsızlık olayı meydana geldi. Evlere keşif amaçlı girildiği tahmin ediliyor. Polisin evlerinden yedek şarjör ve mermiler çalındı.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da iki polisin sokak ortasında suikasta uğrayarak şehit edilmişti. Örgütün yeni eylemler için hazırlık yaptığı tespit edildi. PKK’nın suikast listesinde olan polislerden 3’ünün evinde şüpheli hırsızlık olayı meydana geldi.

LİSTE VERİLMİŞTİ

İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre PKK Diyarbakır’da ilk etapta önceden belirlediği 11 polise suikast hazırlığında olduğu tespit edildi. Listede olan 11 polisin daha önce TEM ve İstihbarat birimlerinde çalışmış olması dikkat çekti.

Kamuoyuna yansıyan bilgilerde daha önce PKK ile mücadelede örgüte ciddi kayıplar verdiren TEM, İstihbarat ve KOM Şubeleri’nde çalışmış polislerin listesinin PKK’ya verildiği iddia edilmişti.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

PKK’nın listesinde olan isimlerin tamamının bu şubelerde çalışmış olması bu iddiayı güçlendirdi.

Daha önce TEM ve İstihbarat Şube’de görev yapan polislerin üç tanesinin evinde şüpheli hırsızlık olayı meydana geldi. Bir polisin de aracına yönelik keşif yapıldığı tespit edildi.

MESAJ AMAÇLI HIRSIZLIK

Şu anda karakol ve çevik kuvvet gibi kolay hedef olabilecek birimlere atanan eski TEM ve İstihbarat polislerinin evine giren şüpheliler iki polisin evinden polislere ait yedek şarjörü birinden de evde bulunan mermileri çaldıkları ortaya çıktı. Şüpheli hırsızlığın PKK tarafından polislere mesaj verme amaçlı gerçekleştirildiği düşünülüyor.

SOKAKTA ŞEHiT EDiLMiŞTi

17 Aralık operasyonundan sonra TEM, İstihbarat ve KOM Şubeleri’nden alınarak karakol ve Çevik Kuvvet’e gönderilen polisler PKK için daha kolay hedef haline geldi. Ağustos ayında Diyarbakır’da iki polis sokak ortasında şehit edilmişti. Şehit polislerden Ali Kızıloğlu Diyarbakır İstihbarat Şube’de görev yapıyordu.

Editör: TE Bilisim