Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ali Uzunırmak, Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda,  "Bu bayrak inmez, ezan susmaz, şehitler ölmez, gaziler unutulmaz!" dedi.
TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak'ın, Gaziler Günü mesajı şöyle:​
Milletimizin bağımsızlığı ve varlığı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, hiçbir mücadeleden sakınmayan muhterem gazilerimizi hürmetle ve minnetle anıyorum.

Tarih boyunca, gerek şehitlerimiz, gerekse de gazilerimiz üstlendikleri görevleri layıkıyla ve fazlasıyla yerine getirmişler, bu nedenle millet hayatında eşsiz bir yer edinmişlerdir.

Gazilik; vatana ve millete karşılıksız, hesapsız ve bedelsiz bir sevda ile bağlanmanın cesaretle perçinlenmiş manevi halidir.

Gazilerimizin kahramanca çabalarına rağmen, İktidar, mağlubiyet psikolojisine çoktan razı olmuş bir acziyetle, PKK elebaşıyla pazarlık masasına oturmuş, düpedüz şehitlerimizin ruhunu sızlatan, gazilerimizi inciten ve milletimizin beklentilerini boşa çıkaran çaresizlik ve müzakereci  tutum içine girmiştir.

 Unutulmasın ki, bölücülüğe verilen umut ışığı, teröristlere açılan pazarlık kanalları şehitlerimizin ruhunu incitecek ve gazilerimizi ise sükûtu hayale uğratacaktır.

 Gazisine sırt çevirmiş, şehidine dudak bükmüş, milli ve manevi tüm değerlerini terk etmiş bir yönetim anlayışı ülkeyi felakete götürür.

Teröristlerle pazarlık yapanların bu tarihi gerçekleri bir an olsun unutmamaları hepimizin dilek ve acil beklentisidir.

Bu düşüncelerle; başta Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra "Gazilik" unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milletine rehber olmuş kurucu kahramanları şükranla anıyor, tüm gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum

Editör: TE Bilisim