Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
  BBP Pendik İlçe Teşkilatı ve Pendik Alperen Ocakları, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 'İktidar Yolunda Birlik Gecesi' adlı program düzenledi. 
Programda konuşan BBP lideri Destici, "Yaralı polislerimize yüce Allah'tan şifalar diliyorum. Tabi şehitlik bu dünyada kazanılabilecek en büyük zaferdir. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan bu PKK'yı meşrulaştıranları da ben Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Hükümetin PKK ile mücadeleyi bırakıp müzakereye başladığını belirten Destici, "Önce açılım süreci dediler daha sonra milli birlik ve kardeşlik projesi dediler. Ve en nihayetinde çözüm süreci dediler. 3 aşamadan oluşacak dediler. Birinci aşamada PKK sınırlarımızın dışına çıkacak dediler. İkinci aşamada silah bırakacak dediler. Üçüncü aşamada da yasal düzenlemelerden sonra kendini lağv edecek dediler. Biz o zaman şunu söyledik. Keşke dedikleriniz olsa, keşke PKK silah bıraksa, keşke sınırlarımızın dışına çıksa ve keşke kendini lağv etse" şeklinde konuştu.

"Siz 3 aşama söylediniz. Biz de 3 aşama söylüyoruz" diyen Destici, şunları söyledi: "Bir, eğer bu çözüm sürecini devam ettirirseniz PKK meşrulaşacak ve nihayetinde baktığınızda bugün PKK meşrulaştı. O kadar meşrulaştı ki, benden, sizden, şehitlerimizin ailelerinden, gazilerimizden, yıllardır PKK'ya karşı o coğrafyada mücadeleeden aşiretlerimizden ve korucularımızdan, devletinin milletinin bayrağının yanında duran vatandaşlarımızdan daha da meşrulaştı. İkinci aşamada daha da güçlenecek dedik.

Hem Terör Haberleri" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: none; font-style: inherit; font-size: 15px; font-family: inherit; vertical-align: baseline; text-decoration: none; line-height: normal; color: rgb(0, 0, 0); box-sizing: content-box;">terörmensupları artacak hem de daha fazla mevzi kazanacaklalar. Bugün geldiğimiz noktada PKK'nın kendi sözcüleri hem de Kandil'deki sözcüleri ne diyorlar, hiç olmadığı kadar silahlı kanadımız güçlendi diyorlar. Gerekirse silahla da alacaklarımızı alırız diyorlar. Tam bitmek üzereyken bu süreç onlara can simidi olarak yetişti. Binlerce katılım oluyor. Kaçırdıkları dışında tabi gönüllü olarak katılanlar da var. Bakıyorsunuz halk mahkemeleri kurmuşlar. Kırsal kesimlerde yargılamalar yapıyorlar. Üçüncü aşamada dedik ki demokratik özerklik. Şu anda bu bölgede fiili özerklik var. Fiili olarak bu özerklik yaşanıyor. Siz bu kadar taviz verirseniz büyük şehir yasasından sonra geldiğimiz nokta bu olur."

Editör: TE Bilisim