Türkiye birkaç haftadır ‘Akil İnsanlar’ heyetini konuşuyor. “O isim yer alacak, bu sanatçı olmayacak” şeklindeki tartışmalar önceki gün sona erdi ve Başbakanlık 62 kişilik ‘Akil İnsanlar’ listesini açıkladı. Ancak Akil İnsanlar’a tepkiler de yok değil.

Akil İnsanlar heyetine karşı çıkanlardan biri de Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve 21. Yüzyıl Yürkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. Ümit Özdağ, hükümetin yürüttüğü çözüm süreci ve sürece katkı sağlamak için oluşturulan ‘Akil İnsanlar’ listesini değerlendirerek çarpıcı ifadeler kullandı.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Akşam gazetesine konuşan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Akil İnsanlar’ı ‘Psikolojik operasyon heyeti’ olarak tanımladı.“Meclis'te komisyon kurulması yönündeki girişim dikkat çekici. PKK'nın yol haritasının Meclis'te bu komisyonun kurulması kararıyla kabullenildiğini düşünüyorum” diyen Ümit Özdağ terörist başı Abdullah Öcalan’ın söylediği her şeyin yapıldığını savundu. Ümit Özdağ, “Zaten Sayın Başbakan da açıkladı. Akil insanlar olarak belirlenen kişiler, Türk halkına psikolojik operasyon heyetidir. Psikolojik operasyonun yeni adı ‘kamu diplomasisi’ olmuştur. Bu insanlar, Türk halkına kamu diplomasisi adı altında psikolojik operasyon yapacak” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, terörist başı Abdullah Öcalan ve BDP’nin ısrarla istediği ‘yasal güvence’yi de değerlendirdi. Ümit Özdağ şunları söyledi:

YASA ÇIKARSA PKK 'SAVAŞAN TARAF' OLUR

"Teröristlerin sınır dışına çekilmesi konusunda Meclis'ten bir yasa çıkarılırsa, terör örgütü resmi muhatap haline gelir. PKK ve BDP'liler, yasayı bu yüzden talep ediyor. Cenevre Konvansiyonu'nun 3. maddesinin devreye girmesini amaçlıyorlar. Eğer o amaçlarına ulaşırlarsa PKK "terör örgütü" olmaz, "savaşan taraf" olur. Bu da, örgütün uluslararası hukukun bir sujesi haline gelmesi ve "örgüt" statüsünün yok edilmesi demektir. Uluslararası meşruluğu güçlendiği anda da, birçok ülke PKK'yı "terör örgütleri listesi"nden çıkaracaktır.

ÖCALAN VALİ OLUR

Gidişat "af"fın kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Her şey, onların düşüncesine uygun giderse 2015'te biz Öcalan'ı da dışarıda belli bir makama gelmiş görürüz. Bu mantıkla gidilirse ben Öcalan'ın Diyarbakır Bölge Valisi bile yapılacağını düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim