BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 ‘IRANGATE’ SKANDALINBIN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLAMIŞTI

ABD yönetim kademesinden bazı kişilerin İran’a silah satması ve buradan elde gelirlerin yasa dışı bir şekilde Nikaragua’da solcu gerillalara karşı mücadele eden antikomünist Kontraları desteklemek için kullanıldığının ortaya çıkmasıyla patlayan “Irangate” skandalı sırasında Associated Press ajansının Orta Amerika muhabiri olan ve skandalın aydınlatılmasında büyük payı olan ünlü araştırmacı gazeteci Robert Parry sarsıcı bir iddiayı köşesine taşıdı.

PUTİN’DEN “NÜKLLER SİLAH KULLANMAYA HAZIRIZ” TEHDİTİ

1995 yılından beri Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptığı Consortiumnews.com adlı haber sitesinde, Türk ve Suudi askerlerinin Suriye’ye kara harekatı düzenleyeceği yolundaki haberleri kastederek, “Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova’nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi” diye yazdı.

Perry, Türkiye’nin NATO üyesi olması dolayısıyla böyle bir çatışmanın süratle topyekün bir nükleer savaşa dönüşebileceğini ileri sürdü.

“EL KAİDE UĞRUNA NÜKLEER SAVAŞA MI GİRİYORUZ”

Associated Press (AP) dışında yıllarca Newsweek dergisinin muhabirliğini de yapan ve CIA’nin Nikaragua’da yürüttüğü psikolojik savaşı belgeleriyle kitap haline getiren Perry, 18 Şubat’ta Consortiumnews.com’da yayımlanan “El Kaide uğruna nükleer savaş riskine mi giriyoruz?” bir yazı kaleme aldı.

“TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN’I ENGELLEYEBİLDİ Mİ”

Perry yazısında şu ifadelere yer verdi: “Başkan Barack Obama Salı günü gazetecilerden soru alırken sorulması gereken ama sorulmayan soru, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’yi işgal etmesini engelleyip engellemediği idi. Çünkü kirli Suriye savaşının bir Üçüncü Dünya Savaşı’na ve muhtemelen de nükleer bir hesaplaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceği konusu bu soru etrafında dönmekteydi.

“20 BİN ASKERİ PERSONELİNİ KORUMAK İÇİN KARAR ALACAK”

( Suriye sınırına yığdığı yüz binlerce askerle) Türkiye ve (ileri teknolojili hava kuvvetiyle) Suudi Arabistan dediklerini yapar ve aralarında El Kaide uzantısı Nusra Cephesi’nin de bulunduğu muhalif yandaşlarını Rusya destekli güçlü Suriye hükümeti saldırısından korumak için askeri müdahalede bulunursa, o zaman Rusya da Suriye’deki 20 bin civarındaki askeri personelini korumak için bir karar vermek zorunda kalacaktır.

” ERDOĞAN’I NÜKLEER SİLAH KULLANMAKLA TEHDİT ETTİ”

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova’nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi. Türkiye NATO üyesi olduğu için de böyle bir çatışma süratle topyekün bir nükleer savaşa dönüşebilir”.

Editör: TE Bilisim