Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Türkiye'ye yönelik çok sert sözler sarf etti.



Putin'in geleneksel olarak her yıl düzenlediği ulusa sesleniş konuşmasından satır başları:

- Türkiye'nin uçağımızı düşürmesini unutmayacağız.

- Türkiye yaptığına pişman olacak.

- Türkiye'nin teröristlere yardımını görmezden gelemeyiz.

- Rusya’nın tepkisinin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağı düşünen varsa son derece yanılıyor.

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

- Günümüzde teröre karşı tek bir ülkenin başarı elde etmesi mümkün değil. Terör finanse edildikçe problem çözülemez. Afganistan, Libya, Suriye kaosa gömüldü. Bunu kimin şahsi amaçları uğruna kimin yaptığını çok iyi biliyoruz. Suriye ayrı bir sayfa. Orada Rusya’dan giden teröristler de var. Bu yüzden biz onları orada imha etme kararı aldık. Resmi Suriye yönetiminin davetini bu yüzden kabul ettik. Orada kendimiz için savaşıyoruz. Rus silahı da orada verimli sonuçlar veriyor.

- Suriye’de teröre karşı dünyanın tek yumruk olarak birleşmesi lazım. BM yönetiminde ve uluslararası hukuk çerçevesinde terörle mücadele edilmeli.

- Türkiye’de çalışkan ve iyi niyetli insanlar yaşıyor. Biz Türk halkını oradaki yönetimin tepesindeki kişilerle aynı tutmuyoruz. Tavrımız bizim pilotların arkasından ateş açan tepedeki yöneticiler. Bunu niye yaptıklarına bir hâlâ anlam verebilmiş değiliz.

- Biz Ankara’nın tüm hassasiyetlerini görüşmeye hazırdık. Batıdaki müttefiklerinden daha geniş biçimde onları dinlemeye hazırdık. Ama olmadı. Türkiye yönetimi farklı yol seçti. Şimdi biz ne yapacağımızı biliyoruz. Onların bundan en ufak şüphesi olmasın.


KRİZİN ARDINDAN İLK TEMAS


Türk hava sahasını ihlla eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında yaşanan krizin ardından ilk temas bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşecek. Belgrad'daki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un TSİ 16.30'da bir araya gelmesi bekleniyor.


Editör: TE Bilisim