Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Değerli arkadaşlarım,burada zaman zaman referandumla ilgili görüşlerimi yazıyorum, Bunun sebebi herhangi bir partiye karşıt olmam veya sempati duymam asla değildir.

Bu ülkenin 80 milyon insanını tek tek seven,fikirlerine saygı duyan bir Türk Milliyetçisiyim. Tek kaygım ülkemin geleceğidir. Ben demokratik parlamenter rejimin ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu,müslüman ülkeler içinde nispeten daha gelişmiş bir ülke olmamızın laik,sosyal,hukuk devleti olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Elbette bu sistemin ülkemizde çok büyük eksiklikleri olduğunu biliyorum.

Ancak bu eksiklikleri ülkesini seven tüm partilerin iyi niyetle biraraya gelerek çözülebileceğine inanıyorum.

Getirilmesi düşünülen, tüm yetkileri bir kişide toplayan partili cumhurbaşkanlığı rejiminin ülkemizi büyük sıkıntılara sokacağını,kuvvetler ayrılığını yok edeceğini,yargı bağımsızlığını tamamen kaldıracağını ve ülkemizi bir parti devleti haline dönüştüreceğini düşünüyorum.

Henüz vakit var,bu referandum derhal iptal edilmelidir, sonra çok geç olacaktır.

Ülkemiz ve insanlarımız Batının,Amerika nın,İsrail in ve diğer tüm örgütlerin ne dediğine bakılarak kamplaştırılmaktadır,.

Daha önce hiç denemediğimiz bir sistem yerine 1923 ten beri uygulamaya çalıştığımız sistemi restore etmek daha kolay olmaz mı? Niçin bu maceraya giriyoruz?

Diğer bir nokta ise birçok arkadaşımın belirttiği 16 Nisan da ister Evet ister hayır çıksın ülkemizi çok sıkıntılı bir sürecin beklediğidir. Ben de aynı düşüncedeyim.

Sevgili kardeşlerim bu kadar kutuplaşmaya gerek var mı? Gelin hepimiz herkesi özgür ve eşit bireyler olduğumuz,hukuk önünde herkesin eşit olduğu,liyakatın ön planda olduğu,kim iktidar olursa olsun tüm insanlarımızın endişe duymayacağı bir sistemi birlikte kuralım,15 yıldır yorulan ülkemizi huzura çıkaralım. Allah yardımcımız olsun.

Selam ve dua ile.

(Cengiz Duygulu)


Editör: TE Bilisim