11 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının asıl faili yakalandı. Bu çok önemli gelişmeyi Hatay Valisi Celalettin Lekesiz açıkladı. Vali Celalettin Lekesiz Reyhanlı'daki çifte saldırılarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı ileri sürülen M.G.'nin gözaltına alındığını açıkladı.

Vali Celalettin Lekesiz, iki kişinin daha arandığını belirterek, vatandaşlardan emniyet güçlerine yardımcı olmalarını istedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Vali Celalettin Lekesiz, “12 kişiden 8’i adli makamlara sevk edildi, bu kişilerden 4’ü tutuklandı. Gözaltında olan 4 kişi daha var” dedi.

Saldırının asıl faillerinden birinin dün gece yakalandığını açıklayan Celalettin Lekesiz, şöyle konuştu:

“Dün gece saat 23.40 olayın aslı faillerinden olan M.G. yakalanmıştır. 4 kişi, Suriye’ye geçmek üzere Samandağ’a geçmiş, kaçmayı başaramayarak birkaç gün arazide saklanmıştır. Gözaltındaki M.G., D.Ö ve Y.B. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır.”

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Lekesiz, “Olayın faillerinden olan iki kişi de aranmaktadır. Başka arananlar da var. Vatandaşlar, şüpheli şahıslar ile ilgili olarak güvenlik birimlerimize bilgi verilmelidir. Vatandaşlarımız sakin olsunlar, dedikodulara bakmasınlar” dedi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Zanlılarla ilgili net bilgiler olduğunu dile getiren Celalettin Lekesiz, “Elimizde net ve somut bilgiler var. Neyi, nereden aldıkları, nerede sakladıkları açık ve nettir” ifadelerini kullandı.

Vali Lekesiz, bir soru üzerine, gözaltına alınanlar arasında Suriye vatandaşı olmadığını da dile getirdi.

Editör: TE Bilisim