Reyhanlı saldırısının detayları belli olmaya başladı! Sabah’ın haberine göre Reyhanlı’da 50 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı 15 kişilik bir ekibin planladığı bildirildi. İşbirlikçilerden çoğu yakalandı anacak saldırının kilit isimleri hala aranıyor.

SALDIRININ PLANLARI 4 AY ÖNCE YAPILDI

İddialara göre saldırının ilk planları, 4 ay kadar önce gerçekleşti. Buna göre bu planlar Ocak ayı başında Yayladağı'ndan Suriye'ye geçen ve bir ay sonra Türkiye'ye giren ve bir daha çıkış yapmayan Yusuf B. tarafından gerçekleşti. İstihbarat birimlerinin tespitine göre bombalar Mihraç Ural ve Hacı kod isimli bir kişinin talimatıyla Yusuf N.'nin organizesinde, Lazkiye'den deniz yoluyla Hatay'dan Türkiye'ye sokuldu.

ANKARA ve KONYA’DA CAMİLERİN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Aranan kilit zanlılardan Nasır E. kentte bombalar için boş depo ayarladı. Bombaların sokulmasının ardından bu kez eylemi Temir D. ile gerçekleştirdiği iddia edilen Mehmet G. olayda kullanılan araçları temin etti. Şüphelilerden Ankara'ya keşif için gelen Ahmet M.'nin olayın esas organizatörlerinden Yusuf B. ile yaklaşık 4 ay önce tanıştığı belirlendi. Ahmet M.'nin Yusuf B. ile birlikte olaydan bir süre önce Hatay'dan yola çıktığı, Konya'da bir caminin etrafında fotoğraf çektirdikleri anlaşıldı. İki şüphelinin Ankara'ya gelerek Kocatepe Camisi çevresinde de fotoğraf çektikleri ve aynı gün Hatay'a döndükleri belirlendi. İki şüphelinin bir otomobille Ankara'dan döndükten sonra kiraladıkları başka bir araçla Yayladağı'na Arapça konuşan birini bıraktıkları saptandı.

ÖYLE BİR ORGANİZE OLDULAR Kİ!

Olaya ilişkin 13 kişi gözaltına alındı. Şahıslara yönelik suçlamalara göre Nasrettin H., köyde bombalı araçların saklanmasına yardımcı oldu. İskender Ş. olayın organizatörlerinden Nasır E.'yi Suriye'ye götürüp oradan getirdi. İhsan K. olayın organizatörü Nasır E.ve diğer şahıslara GSM hattı ve telefon temin etti. Alaattin K.'nın eylemcilerin boş depo bulmasına yardımcı oldu. Yine iddialara göre gözaltında olan Ahmet M. Ankara'ya 4 Mayıs tarihinde olayın şüphelilerinden Yusuf B. ile birlikte geldi. Ahmet K. Nasır E. ile bağlantılı olduğu bombalı araçları götürecek şoförlerin teminini sağladı. Mehmet G. ise patlayan araçlardaki zula bölümlerini yapmak suçlamasıyla yakalandı.

PATLAMA SONRASI YEMEK YEDİLER

Şüphelilerin patlamadan 5 gün önce Reyhanlı'ya gittikleri ve bir tur atıp hiçbir yere uğramadan il merkezine döndükleri anlaşıldı. Yusuf B.'nin saldırı sonrası işbirlikçilerle bir restorantta buluşup yemek yediği anlaşıldı.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

380 KEZ HATAY’DAN SURİYE’YE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMIŞ

Bombalı saldırıda kullanılan aracın 24 Nisan tarihinde M. T. üzerinden Mehmet G. adına kayıt yapılan aracın 4 Mayıs tarihinde Ankara'ya geldiği öğrenildi. Diğer aracın da aynı gün Mehmet G. adına tescil edildiği öğrenildi. Şüphelilerden Nasır E.'nin organize suç örgütleri ile irtibatının yanı sıra Acilciler grubu üyeleriyle yakın temasının olduğu belirlendi. Saldırının Suriye ayağını organize ettiği ileri sürülen Yusuf N.'nin 380 kere Hatay'dan Suriye'ye giriş çıkış yaptığı belirlendi. Kaçakçılıktan kaydının olduğu öğrenilen Yusuf N.'nin en son 19 Nisan'da Suriye'ye geçtiği ve 30 Nisan'da Yayladağı'ndan giriş yaptığı belirlendi. 

Editör: TE Bilisim