Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 43 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan feci olayla ilgili bakanlardan açıklama geldi. İçişleri Bakanı Muammer Güler Reyhanlı'daki çifte patlamaların faillerini açıkladı. Muammer Güler Reyhanlı'da meydana gelen patlamaları gerçekleştirenlerin Suriye rejmi ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı olduğunu duyurdu.

FAİLLER EL MUHABERAT İLE BAĞLANTILI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili, "Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye'deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir" dedi.

Almanya'ya resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Reyhanlı'da patlamalara ilişkin açıklamada bulundu.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

"Böyle bir kritik geçiş sürecinde Suriye içindeki gelişmeler bağlamında, birçok provokasyon ve tahrik söz konusu olabilir. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve vatandaşlarımızın huzuru ve istikrarı her şeyden önce gelir. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı bu tür tahriklere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Tabii olay bütün boyutlarıyla derinlemesine incelenecektir."

Türkiye'nin güçlü bir emniyet altyapısına sahip, bu konuda birçok sınavdan geçmiş bir ülke olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Kim ne gerekçeyle olursa olsun dışardaki herhangi bir kaosu Türkiye'ye yansıtmak isterse bunun karşılığını görür" diye konuştu.

GÜLER: FAİLLER CEZALANDIRILACAK

İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamalarla ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Olayın süreci baltalamaya yönelik bir provokasyon olduğunu belirten Güler, “Patlamaların kimden kaynaklandığına yönelik ön bilgiler var. Değerlendirmelerin ardından açıklanacak” dedi.

İçişleri Bakanı, olayın faillerinin bulunarak cezalandırılacağını da dile getirdi.

TBMM BAŞKANI'NDAN KINAMA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Çiçek, "Karanlık eller tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum" diye konuştu.


Editör: TE Bilisim