Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 DAVUTOĞLU SİYASİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASINI BUGÜN YAPTI...

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır gezisinin dönüş yolunda ve hergün şehit cenazeleriyle milletin kahrolduğu bir ortamda PKK'ya seslenerek; "2013 Mayıs ayına dönülürse, Türkiye'de yeniden  herşey konuşulur" diyerek, müzakere dönemine dönüş iletiı vermesi, bölücüleri umutlandırmak dışında, Cumhurbaşkanı dahil  herkesi kızdırdı. 

Daha da önemlisi Cumhurbaşkanının kızıp kızmadığı bir tarafa, aradan saatler geçmeden ve yüzyüze bir ortamda, Başbakanın dinleyici olduğu halka açık görüşmede Cumhurbaşkanı'nın; "kimselerle mevzuşulacak hiçbir şey kalmamıştır. PKK ya teslim olacak ya da etkisiz hale getirilecektir" şeklinde kesin ve hiddetle söylenmiş ifadelerine muhatap oldu.Bu sözleri de kerhen alkışlamak durumuna düştü.

Konunun PKK'ya nasıl davranılacağı  ve terör karşı iyi mi mücadele edileceği şeklinde görüş ayrılığından daha fazla anlam açıkladığini belirtmek zorundayız.

Davutoğlu'nun en "siyasi hayatındaki en büyük hatası" derken kastettiğimiz husus ise;  AKP'de Mayıs-Haziran aylarında sürpriz KURULTAY yapılmasının mevzuşuluyor olduğu ve Binali YILDIRIM'ın ilk kere "teknokrat bakan" uslubu haricinde siyasi söylev çekme egzersizlerine başladığı bir ortamda, Davutoğlu'nun bu beyanları "nöbet değişikliği" sürecini hızlandıracak benzer biçimde. 

Davutoğlu bu hatayı iyi mi yaptı...Gerçekten anlamak çok zor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürpriz kurultay operasyonuna adım atmak için bundan daha iyi bir fırsat bulamazdı.
 
 
Efkarı umumiye nezdinde "milli bir tepkiye" dönüşmüş bulunan PKK terörüne  karşı  " ya teslim olacaklar yahut imha edilecekler" tezi karşısında, Başbakanın "2013 Mayıs ayına dönülürse herşey konuşulur" beyanı, tam siyasal intihar gibi oldu.
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; tek irade, tek güç olarak belirleyiciliği bulunsa bile, Kurultay için kamuoyunu ikna edecek daha meşru bir sebep  olamayacağından, bundan sonra Başbakan Davutoğlu'nu daha zor günler bekliyor. 

Ne diyelim; hayırlısı olsun...
 
 
Kim bilir Başbakanlık'taki  nöbet değişikliği ile Binali senedirım'ın nöbeti devralması, Sayın Cumhurbaşkanını Başkanlık niyetinden vazgeçirebilir.

Tanrı SONUMUZU HAYREYLESİN..
 
 Rubil GÖKDEMİR
Editör: TE Bilisim