SEVGİLİ ARKADAŞLAR;

Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun İstanbul Barosu seçimleri öncesi yayınladıkları seçim beyannamesinin, her kelimesine memnuniyetle katıldığımı ifade etmek isterim. Milliyetçilik fikriyatını, dış tehditlere karşı bir savunma refleksi olarak değerlendirmenin yanında, milletin rızası doğrultusunda üretilmiş demokratik meşruiyetle, "dünyayla yarışma arzusu ve gelişmeciliğin" itici gücü olarak kullanacak şekilde, inşa edici bir fikir sistemi olarak da değerlendirmek zorundayız. Milliyetçilik fikrinin çağdaş bir düşünce sistemi olduğuna, bu anlamda birleştirici, kapsayıcı olmak bakımından DEMOKRASİ ve HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ öncelemesi gerektiği inancıyla, kıymetli meslektaşlarımın hazırladığı bu seçim beyannamesini okumanız temennisiyle, önemle dikkat ve yorumlarınıza sunarım.

Av. Rubil GÖKDEMİR

MİLLİYETÇİ AVUKATLARDAN DEMOKRASİ VE HUKUK MANİFESTOSU..

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

MİLLİYETÇİ AVUKATLAR SEÇİM BEYANNAMESİ. 

"Devletin üç ana kuvvetinden biri olan yargının etkin, hızlı ve adil bir biçimde işlemesi, toplumun her ferdinin adalet ve güven duygusunu hissetmesi bakımından önemli olup, aynı zamanda gerçek bir demokrasinin ve toplumsal huzurun da ön şartıdır. Yargının bağımsızlığı, demokrasinin temeli olan kuvvetler aykırılığı ilkesinin var olma şartıdır. Yargı vesayet altına alınamaz, bağımsızlığına gölge dahi düşürülemez. Avukatlar, savunma hakkının temsilcisi ve mahkemelerin temel süjelerinden biri olarak; yargının işleyişinde, adaletin tevziinde ve dolayısıyla sağlıklı bir sosyal yapının oluşturulmasında hayatî fonksiyonlar üstlenmektedir. Bu hayatî fonksiyonların icrasında rol alan ve avukatların meslekî örgütlenmesi olan barolar; gerek avukatlık mesleğinin, gerek adalet hizmetlerinin, gerekse bütün ülkenin sorunları hakkında hukukun, vicdanın, millî ve insanî değerlerin sözcülüğünü yapmak ve bu minvalde bir tavır sahibi olmak durumundadır. Barolardan beklenen duruş bu olmakla beraber, günümüzde baroların avukatların sorunları yerine, şahsî veya siyasî çıkarların pençesinde pasifleştirildiği ortadadır. Mevcut durumun bilincinde olan Milliyetçi Avukatlar Grubu olarak, İstanbul Barosu'na gerçek bir "baro"dan beklenen tavrı kazandırmak için yola çıktık! Masumiyet karinesi ve şüphenin sanık lehine yorumlanması, ceza hukukunun en temel ilkeleridir.

Milliyetçi Avukatlar olarak biz, yargı erkinin bir baskı ve sindirme aracı olarak kullanılmasına asla rıza göstermeyeceğiz. Adil yargılanma ve savunma hakkından taviz vermemek için yola çıktık! Temel insan haklarını ve katılımcı demokrasi idealini özümseyen grubumuz, bu kavramların terör ve bölücülüğe perde olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyecektir. Mahkemelerimizin, Türk Milleti adına karar verdiğini ve gelecekte de, Türk Milleti adına karar vermeye devam edeceğini haykırmak için yola çıktık! Devletimizin bekasına, milleti ile birlikte bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ilke ve inkılâplarına, milli ve manevi değerlere bağlılık; Hukukun üstünlüğü ile Hak ve Hürriyetler, tam bağımsız, demokratik Hukuk Devleti temel vazgeçilmezlerimizdir. Bu ilkelerin savunulmasında açıkça TARAF olduğumuzu göstermek için yola çıktık! Kuvvetler ayrılığı, iktidarın tek elde toplanmasını ve devletin yozlaşmış bir zulüm makinesine dönüşmesini engelleyen en önemli prensiplerden biridir.

Ne yazık ki Türkiye'de yargı, öteden beri yasama ve yürütmeyi elinde bulunduran iktidarlarca baskı altına alınmaya çalışılmış, adaletin tecelligâhı olan mahkemeler siyasî ihtiraslara râm edilmiş, hukukun ve hukukçunun izzeti örselenmiştir. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığının yılmaz savunucuları olduğumuz için yola çıktık! Sonuç olarak; dünyadaki konjonktürel gelişmeler, ülkemize yönelik projeler ve bu projelerin uygulanmasında yargıya biçilen rol nedeniyle avukatlık mesleği köklü sorunlarla karşı karşıyadır. Bu meselelerin çözümü "MİLLİ ŞUUR ve DURUŞ" gerektirmektedir. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu, bu şuur ve duruşa sahip tek gruptur. Bu itibarla "Milli şuura sahip, Bağımsız Baro"ilkesine ve "Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemi" ülküsüne inanan tüm meslektaşlarımızı, bizimle BİRLİKTE MÜCADELEYE ve İSTANBUL MİLLİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU'NDA BİR OLMAYA davet ediyoruz!"

Editör: TE Bilisim